ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου κοντά αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Μυκόνου κοντά αδέσποτα ζώα
74.400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Μυκόνου επιδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία του στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Υπογράφηκε η σύμβαση, κατόπιν διαγωνισμού, μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και της Κτηνιατρικής Εταιρίας «Σταματία Τσοκανά – Αθηνά Τσοκανά Ο.Ε.», που θα παρέχει ιατρική φροντίδα υψηλού επιπέδου στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, για το έτος 2018.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το φετινό κονδύλι των 74.400 ευρώ που διαθέτει ο Δήμος Μυκόνου είναι από τα υψηλότερα που διαθέτει Δήμος σε πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό να καλυφθεί ιατροφαρμακευτικά το σύνολο των αδέσποτων ζώων της Μυκόνου.

Μερικές από τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που προβλέπονται στην εν λόγω σύμβαση είναι:

– Στειρώσεις σε σκύλους και γάτες 

Αποπαρασίτωση 

– Ηλεκτρονική ταυτοποίηση, σήμανση και δημιουργία διαβατηρίου 

– Εμβολιασμός 

– Διαγνωστικές Εξετάσεις & ενέσιμη θεραπεία 

– Βραχυχρόνια νοσηλεία 

– Χειρουργικές επεμβάσεις 

Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς γίνεται με την συμβολή του Δήμου, των φιλοζωικών σωματείων και ιδίων των πολιτών. Εν συνεχεία οδηγούνται τμηματικά στο ιδιωτικό  κτηνιατρείο του αναδόχου, το οποίο θα πρέπει να διαθέτει την  κατάλληλη υποδομή ώστε  να μπορεί  να φιλοξενήσει  προσωρινά και για εύλογο χρονικό διάστημα τα προς περίθαλψη ζώα, μέχρι την αποθεραπεία τους. Yποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στείρωση, σήμανση και καταγραφή στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε:

«Συνηθίζεται να λέμε ότι ένας λαός δείχνει τον πολιτισμό του από το πώς συμπεριφέρεται στα ζωντανά και ιδίως στα αβοήθητα ζωντανά.

Και τολμώ να πω ότι οι Μυκονιάτες πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο μεταχειριζόμαστε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω, παρά μόνο το χρέος μας απέναντι στη μυκονιάτικη φύση – στην οποία οφείλουμε αρκετά – μέρος της οποίας είναι τόσο οι αδέσποτοι σκύλοι όσο και οι αδέσποτες γάτες, οι οποίες αποτελούν και ατραξιόν για το νησί μας, καθώς πρωταγωνιστούν σε χιλιάδες φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Με χρήματα του Δήμου Μυκόνου διασφαλίζουμε την παροχή άριστων υπηρεσιών υγείας στους τετράποδους φίλους μας και στέλνουμε το μήνυμα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!»

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.