ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου διαφύλαξε τα συμφέροντα του νησιού που παραμένει ζωντανό μετά την απογραφή

Ο Δήμος Μυκόνου διαφύλαξε τα συμφέροντα του νησιού που παραμένει ζωντανό μετά την απογραφή

Θετική εξέλιξη η πρόσφατη ανακοίνωση των νέων αποτελεσμάτων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ΕΛ.ΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων του νησιού ξεπερνά τους 10.000 κατοίκους με αποτέλεσμα να αποτραπεί η μείωση δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του Δήμου, ο διοικητικός υποβιβασμός στις έδρες του δημοτικού συμβουλίου και στο επίπεδο πληθυσμιακής δυναμικότητας του Δήμου.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Μυκόνου για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του νησιού, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021.

Αναφέρει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς χαρακτηριστικά:

«Σε κάθε περίπτωση θα υποστηρίξουμε αυτή την αίτηση γιατί ακόμα και με αυτή την εξέλιξη υποεκτιμάται ο πληθυσμός και δεν διασφαλίζεται η απαραίτητη χρηματοδότηση που αναλογεί στον πραγματικό πληθυσμό του νησιού.

Όπως έχω πει πολλές φορές, μόνο με ενότητα, σοβαρότητα και επιμονή μπορούμε να διασφαλίσουμε αυτά που μας αξίζουν.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.