ΤΟΠΙΚΑ

Ο δήμαρχος της Μυκόνου στον βρετανικό Guardian

Ο δήμαρχος της Μυκόνου στον βρετανικό Guardian
Μεγάλο αφιέρωμα στο νησί και τοποθέτηση του δημάρχου στο βρετανικό δίκτυο

Μεγάλη τιμή για την Μύκονο το αφιέρωμα του βρετανικού Guardian στο νησί αναφορικά με το καλοκαίρι που πέρασε και την θέση της Μυκόνου στον παγκόσμιο χάρτη.

Σε αυτό το αφιέρωμα περίοπτη θέση κατέχει η τοποθέτηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά που ανέφερε τα εξής:

«Η Μύκονος είναι ένα θαύμα. Είναι απλώς ένας μικρός βράχος στο Αιγαίο και έχει καταφέρει να γίνει ένας διεθνής τουριστικός προορισμός που αποφέρει έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Φέτος, για τη Μύκονο ήταν η καλύτερη χρονιά από ποτέ. Οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 20%, αλλά η βιώσιμη ανάπτυξη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. Θέλουμε να αποφασίσουμε μόνοι μας για το μέλλον μας ως τοπική κοινότητα… ναι, είμαστε ένα νησί για πάρτι, αλλά η Δήλος είναι ακριβώς δίπλα. Ο Έλον Μασκ το επισκέφτηκε και χαιρόμαστε πολύ γιατί θα θέλαμε να γίνουμε γνωστοί ως κέντρο πολιτιστικού τουρισμού. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να απειληθεί η πολιτιστική μας ταυτότητα, η παράδοσή μας και η εξέλιξή της».

Ο δήμαρχος ανέδειξε  τη διαχρονική επιτυχία της Μυκόνου και έθεσα το ζήτημα των αυστηρών προϋποθέσεων για νέες επενδύσεις οι οποίες πρέπει να είναι απολύτως συμβατές με την ιδιαίτερη περιβαλλοντική και πολιτιστική ταυτότητα του νησιού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.