ΤΟΠΙΚΑ

Ο Χρήστος Βερώνης καταγγέλει στην τηλεόραση επιχειρηματίες της Μυκόνου

Ο Χρήστος Βερώνης καταγγέλει στην τηλεόραση επιχειρηματίες της Μυκόνου

Ο πρώην Δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βερώνης, καταγγέλλει στον ΑΝΤ1 ότι ισχυροί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Μύκονο κάνουν συστηματικές μεταδημοτεύσεις υπαλλήλων τους, για να ελέγχουν την κατάσταση.

Νέα κλιμάκια επιθεωρητών περιβάλλοντος αναμένονται στην Μύκονο για ελέγχους. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί εννέα επιχειρήσεις με παράνομες κατασκευές, εκ των οποίων σε πέντε έχουν επιβληθεί πρόστιμα που έσπασαν και στα 22,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε 10 ημέρες θα ξεκινήσουν κι άλλες κατεδαφίσεις για τις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί σχετικά πρωτόκολλα.

«5-6 μεγάλοι (σ.σ. επιχειρηματίες) που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην Μύκονο, δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορία της ούτε τα ειδικά διατάγματα, και ξέφυγαν. Δεν επιτρέπεται εξαιτίας αυτών να υφιστάμεθα όλοι αυτό το πράγμα και να μην μπορεί να λειτουργήσει το νησί μας. Μάλιστα πληροφορούμαι ότι, αυτοί για να λειτουργούν και από θέσεις ισχύος, τα γκαρσόνια τους που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, τα μεταδημοτεύουν, για να μπορούν να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές και να ελέγχουν την κατάσταση. Αν αληθεύει αυτό πρέπει πολύ σοβαρά να το ελέγξει το υπουργείο. » καταγγέλλει ο πρώην Δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.

Ποιοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων την πολεοδομίας που συνεχίζονται στην Μύκονο, είναι εάν οι επιχειρήσεις και οι κατοικίες:

  • έχουν οικοδομική άδεια προ του 2005
  • έχουν τακτοποιήσει την αυθαιρεσία τους μέχρι τον Ιούλιο του 2011
  • έχουν οικοδομήσει σε αιγιαλό
  • έχουν προβεί σε παράνομες επεκτάσεις
  • έχουν μετατρέψει τις πέργκολες σε δωμάτια

Οι ακυρώσεις

Από τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, έχουν ήδη ξεκινήσει οι ακυρώσεις σε κάποιες κρατήσεις.

«Γίνονται πάρα πολλές ακυρώσεις και σε βίλες και σε ξενοδοχεία, λόγω της κατάστασης αυτής. Όταν διαβάζουν στου New York Times για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί, θα αποφύγουν να έρθουν στην Μύκονο. Θα πάνε σε ένα άλλο μέρος που θα διασκεδάσουν με την ησυχία τους, χωρίς να βλέπουν τέτοιες βίαιες καταστάσεις. Το πρόβλημα έρχεται ως επακόλουθο των τελευταίων ετών. Είχαμε πάρα πολλές κλοπές σε βίλες και σε ξενοδοχεία. Υπήρχε μία άσχημη κατάσταση γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Ήρθε και αυτό και έδεσε» αναφέρει ο Φλώριος Ασημομύτης, που είναι επιχειρηματίας στην Μύκονο.

Οι επιχειρηματίες του νησιού ζητούν οι κατεδαφίσεις να γίνουν από το Φθινόπωρο, που οι επιχειρήσεις θα κλείσουν ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα η τουριστική σεζόν.

«Το να γίνουν κατεδαφίσεις μέσα στο καλοκαίρι είναι κάτι το οποίο θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμο. Ελπίζω να είναι ελάχιστες εάν είναι αναγκαίες ή να αναβληθούν και να γίνουν από το Φθινόπωρο και μετά. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να λειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις για να μην χάσουν την δουλειά τους οι εργαζόμενοι και γενικά να μην πληγεί το κύρος της Μυκόνου, το οποίο με πολύ κόπο το έχουμε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια» τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου, κ. Ηρακλής Ζησιμόπουλος.

Οι έρευνες για τα αυθαίρετα σε σπίτια και επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα νησιά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.