ΤΟΠΙΚΑ

Ο χαρισματικός Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Β´

Ο χαρισματικός Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Β´

Τα μηνύματα που λαμβάνω τον τελευταίο καιρό για τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β’ μου θυμίζουν την νομπελίστρια Αμερικανίδα συγγραφέα Περλ Μπακ όταν έλεγε «Το να βοηθάς τους συνανθρώπους σου είναι ωραίο, αλλά μόνο όταν γίνεται με χαρά, με όλη σου την καρδιά και με ελεύθερο πνεύμα».

Η φιλανθρωπία του ιδίοις χρήμασι και χωρίς δημοσιοποίηση για ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, για άλλους που δυσκολεύονται για την αγορά σχολικών ειδών των παιδιών τους αλλά και εκείνους οι οποίοι στερούνται  και  το καθημερινό τους φαγητό, είναι δεδομένη και αθόρυβη.. Χωρίς να τους γνωρίζει προσωπικά και με ελεύθερη καρδιά, ελεεί.

Κάποιος που τον παρακολούθησε σ’ ένα κήρυγμά του, μου είπε ότι τον καθήλωσε, τον ενέπνευσε.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο κ. Δωρόθεος είναι χαρισματικός. Αντιμετωπίζει τους πιστούς ως λευίτης.

Με σεμνότητα, εχεμύθεια και αξιοπρέπεια. Εν ολίγοις, η αγάπη του προς τον συνάνθρωπο είναι αποδεδειγμένη.

Και όσο κι αν αποφεύγει τη δημοσιότητα για τις ιδιωτικές του πράξεις αλτρουισμού, υπάρχουν και οι ελεηθέντες, που ανώνυμα  θέλουν να του πουν δημόσια, έστω κι έτσι, «Ευχαριστώ»!

Πηγη logotypos.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.