ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νοσοκομείο Σύρου… ώρα μηδέν – Αναβλήθηκαν όλα τα χειρουργεία, κλείνει η καρδιολογική κλινική

Νοσοκομείο Σύρου… ώρα μηδέν – Αναβλήθηκαν όλα τα χειρουργεία, κλείνει η καρδιολογική κλινική

Με ανακοίνωση του την Πέμπτη 2/6/2022 το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου επισημαίνει τα τεράστια κενά υποστελέχωσης του Νοσοκομείου που το μετατρέπουν σε Κέντρο Υγείας. Δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά:

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου

Σήμερα Πέμπτη 2-6-2022, το Νοσοκομείο Σύρου λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ως Κέντρο Υγείας!!!
Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31-5-2022 οι δύο εναπομείναντες εργαστηριακοί Ιατροί απουσιάζουν για λόγους υγείας και επειδή μέχρι στιγμής δεν έχουν αναπληρωθεί, δεν μπορεί να λειτουργήσει η αιμοδοσία με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας των χειρουργείων, γεγονός που σημαίνει ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί ως μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας, δηλαδή Κέντρο Υγείας.

Πράγματι, από την Τρίτη έχουν αναβληθεί όλα τα χειρουργεία ενώ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα λύση μέχρι την επιστροφή των συναδέλφων.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην κλιμακούμενη υποβάθμιση της οποίας είμαστε μάρτυρες τους τελευταίους μήνες.
Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν δύο ημέρες είχαμε καταγγείλει ότι το καρδιολογικό τμήμα απομένει με έναν μόνο Ιατρό (από τους τρείς που προβλέπονται) και μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε ότι κι αυτός συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου το οποίο συνεπάγεται και το κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής και της μονάδας εμφραγμάτων.Επιπροσθέτως συνταξιοδοτείται ο Μοναδικός Διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής καθώς και ένας Διευθυντής Γυναικομαιευτικής.

Με βάση τα παραπάνω αναρωτιόμαστε ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΥΞΥΜΕΝΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ);;;

Ακόμη και αν βρεθεί τώρα μια πυροσβεστική λύση, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί σύντομα και κατ΄ επανάληψη εάν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύψουν τα κενά.

Υπενθυμίζουμε ότι το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο των Κυκλάδων το οποίο αυτή την στιγμή υποβαθμίζεται σε πρωτοβάθμια μονάδα υγείας.

Επειδή νιώθουμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, εμείς οι εργαζόμενοι κατεβαίνουμε στο προαύλιο του Νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν και καλούμε σήμερα 2-6-22 στις 12:00, άπαντες (πολίτες και εργαζόμενους στο νοσοκομείο) να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία μας.

Η Πρόεδρος

Αικατερίνη Καλογεράκη

Η Γεν. Γραμματέας

Άννα Καμπάνη

Δείτε φωτογραφία από τη συγκέντρωση εργαζομένων που έγινε στην είσοδο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 2/6/22:

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα, τόσο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσο και την διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ για την κατάσταση που οδηγείται η μοναδική Β΄θμια μονάδα υγείας στις Κυκλάδες, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Είναι λυπηρό να υπάρχει αυτό το αδιέξοδο και η πολιτεία να αγνοεί επιδεικτικά την όλη κατάσταση της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας.

Η χθεσινή κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Σύρου, είναι η φωνή των απελπισμένων κατοίκων όλων των Κυκλάδων που βλέπουν να παραμένουν πολίτες β΄ κατηγορίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων απαιτεί την άμεση επάνδρωση και στελέχωση του Γ.Ν. Σύρου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως ορίζει το οργανόγραμμα του, για να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους Κυκλαδίτες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων ζητά την άμεση εξεύρεση μόνιμης και οριστικής λύσης για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του πολύπαθου και ξεχασμένου νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων.

 

Με πληροφορίες από τις σελίδες cyclades.gr και syrostoday.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.