ΤΟΠΙΚΑ

Νίκη τεράστιας σημασίας για τους κατοίκους της Άνω Μεράς

Νίκη τεράστιας σημασίας για τους κατοίκους της Άνω Μεράς
Ο δήμαρχος το πάλεψε με συνέπεια, χωρίς κραυγές και πέτυχε σε συνεργασία με την Περιφέρεια την δικαίωση των κατοίκων της Άνω Μεράς

Σαν μια πρώτη μεγάλη νίκη των κατοίκων της Άνω Μεράς και της δημοτικής αρχής της Μύκονου χαρακτηρίζεται η απόφαση του αναπληρωτή  υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου να ανακοινώσει μια ιδιαίτερα θετική ρύθμιση για τις φρυγανώδεις εκτάσεις.

Με σοβαρότητα και συνέπεια από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς και οι συνεργάτες του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια διεκδίκησαν χωρίς κραυγές και ακρότητες για τους κατοίκους της Άνω Μεράς και πέτυχαν.

Απόλυτη δικαίωση καθώς ορισμένοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις αλλά και δεδικασμένα σε ένα θέμα που από την πρώτη στιγμή ήθελε λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς.

Με μοναδικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των κατοίκων της Άνω Μεράς ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του  πέτυχαν μια πολύ σημαντική απόφαση.

Εκτάσεις  που για παράδειγμα έχουν χαρακτηριστεί ως ΑΔ (δασωμένοι αγροί) πρέπει να γίνουν ΑΧ (αγροί που μετατράπηκαν σε χορτολίβαδα), οπότε, όπως προβλέπει ο νόμος, χαρακτηρίζονται αυτόματα ΑΑ (άλλες χρήσεις, δλδ αγροτικές από το 1945 και σήμερα), και άρα τίθενται εκτός προστατευτικού πλαισίου της δασικής νομοθεσίας.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα για ευκολότερη μεταβίβαση ή χρήση αυτών των εκτάσεων και υποστήριξη της αναπτυξιακής δραστηριότητας στη νησιωτική Ελλάδα, χωρίς εκπτώσεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία και με ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο υπουργός.

Μια νίκη μεγάλης σημασίας που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους κατοίκους της Άνω Μεράς μετά την εξέλιξη αυτή.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.