ΤΟΠΙΚΑ

Νέο σύστημα προσλήψεων και στους Δήμους

Νέο σύστημα προσλήψεων και στους Δήμους

Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)».

Πρόκειται για το ν.4765/2021, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Α’ 6/15.1.2021.

 

Το νέο νομικό πλαίσιο ψήφισε επί της αρχής και επί του συνόλου μόνη της η Νέα Δημοκρατία, ενώ σε κάποια μεμονωμένα άρθρα υπήρξαν ορισμένα “ναι” από άλλα κόμματα. Συγκεκριμένα επί της αρχής και επί του συνόλου ψήφισαν:

– Ν.Δ.: ναι

– ΣΥΡΙΖΑ: όχι

Κίνημα Αλλαγής  : όχι

– ΚΚΕ: όχι

– Ελληνική Λύση: παρών

– ΜέΡΑ25: όχι.

 

Όπως και να’ χει, πλέον αυτός είναι ο Νόμος. Περιλαμβάνει συνολικά 63 άρθρα. Προσοχή χρειάζεται στο ότι δεν ξεκινούν όλα να ισχύουν αμέσως.

– Σύμφωνα με το αρ.63, τα άρθρα 8 έως και 43 τίθενται σε ισχύ μετά την πάροδο 4 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου.

– Οι λοιπές διατάξεις ξεκίνησαν ήδη να ισχύουν.

 

Επισημαίνουμε, επίσης, ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν την πρόσληψη ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ περιλαμβάνονται στο Κεφάλαιο Γ’:

Υποκεφάλαιο Γ1: Προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) για κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών: αρ.36:Προσωπικό για απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες

Υποκεφάλαιο Γ2: Προσωπικό με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για κάλυψη παροδικών αναγκών: αρ.37: Πεδίο εφαρμογής / αρ.38: Διάρκεια απασχόλησης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για κάλυψη παροδικών αναγκών – εξαιρέσεις/ αρ.39: Προϋποθέσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ / αρ.40: Κριτήρια μοριοδότησηςυποψηφίων – Ισοβαθμία υποψηφίων / αρ.41: Διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ / αρ.42: Έλεγχος από το ΑΣΕΠ – Υποχρεώσεις – Ποινική ευθύνη αρμοδίων οργάνων.

 

Μπορείτε να δείτε και να αποθηκεύσετε το νέο Νόμο από εδώ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.