ΤΟΠΙΚΑ

Νέο κρούσμα κορωνοιού στις Κυκλάδες

Νέο κρούσμα κορωνοιού στις Κυκλάδες
Σύμφωνα με πληροφορίες μια γυναίκα Ρωσικής Καταγωγής περίπου 45 ετών βρέθηκε θετική και αποτελεί το πρώτο, επιβεβαιωμένο, κρούσμα στην Ιο
Ο Ιός βρίσκεται φέρεται ότι βρίσκεται ανάμεσα μας κι απ ότι φαίνεται με το άνοιγμα των συνόρων από 1η Ιουλίου, δυστυχώς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, ένα ακόμα κρούσμα ‘’έρχεται’’ στις Κυκλάδες. Αυτή την φορά ο Ιός…. επισκέφτηκε το νησί της Ίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μια γυναίκα Ρωσικής Καταγωγής περίπου 45 ετών βρέθηκε θετική και αποτελεί το πρώτο, επιβεβαιωμένο, κρούσμα του νέου κορωνοιού στο νησί της ίου.
Παρόλα τα αυξημένα μέτρα που έχουν παρθεί στο νησί της Ίου, τελικά ο COVID 19 χτύπησε την πόρτα στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα η οποία μένει τα τελευταία χρόνια στο νησί της ίου, ήρθε από την Ρωσία μέσω Παρισιού καθώς είχε πάει να συναντήσει τους συγγενείς της. Ο υψηλός πυρετός και η απώλεια γεύσης, έβαλε σε υποψίες την γυναίκα η οποία επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας.
 
Σημειώνεται ότι πριν από τρεις ημέρες γνωστός επιχειρηματίας του νησιά έκανε δωρεά ένα μοριακό αναλυτή στο Κέντρο Υγείας, που απ ότι φάνηκε στο πρώτο του τεστ… έδειξε ότι ήταν θετικό στον Κορωνοϊο.
Επίσης οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας Ίου δεν έμειναν μόνο στο αρχικό τεστ που πραγματοποίησαν στο νησί. Έστειλαν το δείγμα και στο Ινστιτούτο Παστέρ και πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι είναι θετική στον κορωνοϊο.
 
 
Η κοπέλα αναμένεται να μεταφερθεί αύριο το πρωί με αεροδιακομιδή στην Αθήνα και σε νοσοκομείο αναφοράς ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα θεραπευτική αγωγή.
Και το ερώτημα που τίθεται ενόψει και του ανοίγματος των αεροδρομίων από την 1η Ιουλίου, μήπως θα έπρεπε λοιπόν να εξετάζονται όλοι και να αναχωρούν για τους προορισμούς αφού πρώτα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα; Μήπως θα ήταν ακόμα καλύτερο οι επισκέπτες να πραγματοποιούν τεστ πριν ξεκινήσουν για τους προορισμούς τους, γιατί πλέον αποτελεί και ατομική ευθύνη του καθενός;
 
Το σίγουρο πάντως είναι ότι στη Ίο, βρίσκονται σε ετοιμότητα Και οφείλουμε να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.
πηγή Cyclades24.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.