ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Nέες διατάξεις του Κ.Ο.Κ για τις γουρούνες

Nέες διατάξεις του Κ.Ο.Κ για τις γουρούνες
Οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται ζημιωμένοι κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απο το μέτρο

Οι νέες διατάξεις του Κ.Ο.Κ που απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125 cc, τις γνωστές «γουρούνες» και την εκμίσθωσή τους σε μη-Ευρωπαίους πολίτες, έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στις τουριστικές περιοχές της χώρας την φετινή χρονιά, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται ζημιωμένοι κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Με παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ο αρμόδιος για το θέμα υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, έκανε δεκτό το αίτημα για παράταση ως τον Οκτώβριο της εφαρμογής των νέων διατάξεων, βοηθώντας τους επιχειρηματίες να κάνουν απόσβεση της φετινής τους επένδυσης.
Αντί όμως ο υπουργός Μεταφορών να φέρει προς υπογραφή στην συναρμόδια για το θέμα υπουργό, Έλενα Κουντουρά, τη σχετική τροπολογία για την παράταση, έφερε ένα πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων, το οποίο συμπεριλαμβάνει εκτός της παράτασης για τις «γουρούνες» και μία σειρά αλλαγών για τα ανοιχτού τύπου τουριστικά λεωφορεία – τα γνωστά «hop on, hop off» – και τα τουριστικά τρενάκια.
Η Ε.Κουντουρά όπως ήταν λογικό παρακάλεσε να διαχωριστούν τα δύο ζητήματα, γιατί αφενός δεν είναι κατάλληλη χρονικά στιγμή για νομοθετικές παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής εν μέσω τουριστικής περιόδου και βεβαίως χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους φορείς του κλάδου ή κάποια είδους ενημέρωσή τους.
Η υπουργός Τουρισμού μάλιστα ενώπιον του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από τον Χ.Σπίρτζη να διαχωριστούν τα δύο ζητήματα, να δοθεί άμεσα η παράταση για τις «γουρούνες» και κατόπιν να συζητήσουν οι συναρμόδιοι υπουργοί το όποια ζητήματα υπάρχουν για τα ανοιχτού τύπου τουριστικά λεωφορεία και τα τουριστικά τρενάκια.
cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.