ΤΟΠΙΚΑ

Νέες αίθουσες διδασκαλίας στο νηπιαγωγείο στο Μαράθι

Νέες αίθουσες διδασκαλίας στο νηπιαγωγείο στο Μαράθι
Μια πολύτιμη προσθήκη για την διευκόλυνση των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου στο Μαράθι

Την έγκριση της μελέτης προσθήκης κατ ́επέκταση αιθουσών διδασκαλίας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο υπάρχον Νηπιαγωγείο Μαραθιού, στην εκτός σχεδίου θέση «Μαράθι» ΒΑ της Χώρας Μυκόνου, καθώς το προστιθέμενο κτηριακό συγκρότημα εντάσσεται σε γενικές γραμμές στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό περιβάλλον της Μυκόνου αποφασίστηκε:

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη από το Υπουργείο απαιτούνται οι κάτωθι όροι για την δημιουργία των αιθουσών διδασκαλίας:

1. Να υποδιαιρεθούν οι επιμήκεις όψεις του κτηρίου των αιθουσών διδασκαλίας, σε δύο τμήματα μήκους ως 12 μέτρων έκαστο, με δημιουργία διαφοράς επιπέδου μεταξύ τους κατ’ ελάχιστον 0,30 μ..
2. Όλα τα κουφώματα του κτηρίου να κατασκευασθούν ξύλινα κατά τα παραδοσιακά
πρότυπα. Τα υαλοστάσια να κατασκευασθούν μετά υποδιαιρέσεων (καϊτια) και τα σκούρα ταμπλαδωτά ή καρφωτά και να χρωματισθούν στα παραδοσιακά χρώματα καθώς και τα προστατευτικά ξύλινα κιγκλιδώματα. Τα ανοίγματα των ανατολικών παραθύρων των αιθουσών να επανασχεδιαστούν εντός των παραδοσιακών αναλογιών (αναλογίες μήκους προς ύψος ανοίγματος 1:1,5 ως 2).
3. Τα επιχρίσματα να γίνουν με τον παραδοσιακό τρόπο δίχως την χρήση οδηγών με στρογγυλεμένες γωνίες και ακμές, και να χρωματισθούν λευκά. Τα ανεπίχριστα τμήματα να αρμολογηθούν.
4. Να μην κατασκευασθεί μαρκίζα ή προεξοχή πάνω από τα ανοίγματα των όψεων.
5. Οι ποδιές των ανοιγμάτων να επιστρωθούν με φυσικές πλάκες ή με πατητή τσιμεντοκονία.
6. Τυχόν αναμονές σιδήρων να ενσωματωθούν στην επίστρωση του δώματος ή στο στηθαίο.
7. Οι υδρορροές να μην είναι εμφανείς στις όψεις εκτός αν κατασκευασθούν κατά τα
παραδοσιακά πρότυπα.
8. Σε περίπτωση τοποθέτησης κλιματιστικών μηχανημάτων να απεικονίζονται οι θέσεις και οι
διαστάσεις τους στα σχέδια. Οι θέσεις να επιλεγούν ώστε να μην βλάπτεται η μορφή του
κτηρίου όπως και η μορφή του προστατευόμενου συνόλου.
9. Όλες οι εργασίες εκσκαφών και διαμόρφωσης να γίνουν υπό την εποπτεία αρμοδίου
υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει ο αιτών να επικοινωνήσει εγκαίρως- τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από τν έναρξη των εργασιών με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου (τηλ.22890-22325). Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων οι εργασίες να διακοπούν άμεσα για να γίνει κανονική ανασκαφή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 37 παρ.6 του Ν.3028/02 – «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει στην ΥΝΜΤΕΑΑΣΕΚ σχέδια σε τρία (3) αντίγραφα, διορθωμένα και συμπληρωμένα σύμφωνα με τους όρους της Απόφασης.
Η  έγκριση χορηγείται μόνο εν αναφορά με τις διατάξεις του Ν. 3028/2002 και υπό την προϋπόθεση ότι ικανοποιούνται οι ισχύουσες στην περιοχή πολεοδομικές, κτηριοδομικές και λοιπές διατάξεις που απαιτούνται για την έκδοση Οικοδομικής Άδειας καθώς και άδειες άλλων αρχών

.
Το έγγραφο αυτό δεν αντικαθιστά την απαιτούμενη από τον Νόμο οικοδομική άδεια που χορηγείται από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία ή από άλλη Αρχή ή Υπηρεσία, ούτε και αποτελεί αναγνώριση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας.
Σε περίπτωση που δεν θα τηρηθούν όροι της παρούσας οι εργασίες θα διακόπτονται και οι υπεύθυνοι θα υφίστανται τις προβλεπόμενες από τον Νόμο κυρώσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.