ΤΟΠΙΚΑ

Νέα υπόθεση εξαπάτησης στη Μύκονο: Παρουσιάστηκε ως υπάλληλος της Microsoft και της άρπαξε 25.000 ευρώ!

Νέα υπόθεση εξαπάτησης στη Μύκονο:  Παρουσιάστηκε ως υπάλληλος της Microsoft και της άρπαξε 25.000 ευρώ!

Ολοένα και διαφορετικούς τρόπους σκαρφίζονται οι επιτήδειοι προκειμένου να εξαπατούν και να αποσπούν χιλιάδες ευρώ από πολίτες που πέφτουν στα δίχτυα τους.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, ο απατεώνας παρουσιάστηκε σε μια 68χρονη γυναίκα στη Μύκονο ως υπάλληλος της Microsoft.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί της το βράδυ της Δευτέρας (22/8) και την ενημέρωσε ότι δήθεν θα έπρεπε να «καθαρίσει» τον υπολογιστή της καθώς έχουν σημειωθεί πολλές «επιθέσεις» από χάκερς . Για να πετύχει τον σκοπό του, της ζήτησε να ανοίξει εφαρμογή της Google μέσω της οποίας κατάφερε να αποκτήσει ο ίδιος πρόσβαση στον υπολογιστή της.
Με αυτόν τον τρόπο μπήκε στη συνέχεια στον τραπεζικό της λογαριασμό αρπάζοντας της -μέσω μεταφοράς- 25.000 ευρώ.

Η γυναίκα λίγο αργότερα κατάλαβε ότι έπεσε θύμα του υποτιθέμενου υπαλλήλου της Microsoft, επικοινώνησε με την τράπεζα ζητώντας να παγώσουν τους λογαριασμούς της , όμως, τα λεφτά της είχαν κάνει ήδη…. «φτερά».

Την ίδια ώρα, από τις Αρχές εξετάζεται ακόμα μια περίπτωση απάτης που σημειώθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας, σε βάρος ενός 73χρονου, επίσης από τη Μύκονο. Ο 73χρονος κατά την είσοδο του στον τραπεζικό του λογαριασμό μέσω της εφαρμογής , διαπίστωσε ότι είχε χάσει 15.000 ευρώ!

πηγη iefimerida.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.