BUSINESS ΤΟΠΙΚΑ

Νέα βάση της Aegean στην Μύκονο

Νέα βάση της Aegean στην Μύκονο
Με 17 έως 20 αεροσκάφη από 7 περιφερειακές βάσεις η AEGEAN στηρίζει την ανάκαμψη των νησιών

Αναγνωρίζοντας ότι η Σαντορίνη και η Μυκονος ακόμη και εν μέσω της πανδημικής κρίσης, αποτέλεσαν δημοφιλείς προορισμούς συμβάλλονταςσημαντικά στη διατήρηση της τουριστικής περιόδου και στην ελκυστικότητα της χώρας μας το καλοκαίρι που μας πέρασε, και με στόχο τη διεύρυνση τηςδιασυνδεσιμότητας τους με μεγάλες τουριστικέςαγορές, η AEGEAN δημιουργεί 2 νέες βάσεις στα δύο νησιά, σχεδιάζοντας να εξυπηρετήσει σύμφωνα πάντα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό ένα σύνολο 10 προορισμών σε 6 χώρες, με 16 νέα απευθείας δρομολόγια εξωτερικού.

Ειδικότερα, από τη Σαντορίνη θα εκκινήσουν το 2021 προγραμματισμένες πτήσεις από και προς 6 χώρες(Ιταλία Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία) με8 δρομολόγια σε Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Λονδίνο, Μόναχο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ζυρίχη, ενώ από την Μύκονο θα εξυπηρετούνται 8 προορισμοί (Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Νάπολη, Παρίσι, Λυών, Μαδρίτη καιΖυρίχη) σε 4 χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία).

Η δραστηριοποίηση από την περιφέρεια από και προς το εξωτερικό προγραμματίζεται να ξεκινήσει με αφετηρία το Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, αλλά είναι ήδη προς διάθεση στα συστήματα κρατήσεων,προκειμένου να υποστηριχθεί η πρόσβαση στους προορισμούς, αλλά και να δώσει η εταιρεία τηνευκαιρία στους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τις earlybookingπροσφορές από τα κατά τόπους καταλύματα.

Στο διάστημα που μεσολαβεί, είναι κρίσιμο να έχουν προσδιοριστεί οι όποιες κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, οπού αυτό κρίνεται αναγκαίο, όσο και να έχει προχωρήσει η 1ηφάση εμβολιασμών. Είναι σημαντικό ότι η δημοσίευση των συμπερασμάτων της κοινής έκθεσης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), μόλις χθες υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στην αερομεταφορά.

Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου οπότε και ευελπιστούμε να έχει αποσαφηνιστεί η εικόνα σχετικά με τα ανωτέρω.

Διαχρονικός στόχος της AEGEAN αποτελεί η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η ενίσχυση του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, τουςεγχώριους παράγοντες του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου και φυσικά τις τοπικές αρχές, προκειμένου να ενισχύσει την ελκυστικότητα των ελληνικών προορισμών, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες.


Με
17 έως 20 αεροσκάφη που θα επιχειρούν απευθείας και αποκλειστικά από τις 7 περιφερειακές της βάσεις, σε συνολικά 65 δημοφιλή δρομολόγια του εξωτερικού με τακτικές πτήσεις, η AEGEAN ενισχύει τη δραστηριότητά της στην περιφέρεια, συμβάλλονταςστις προϋποθέσεις για ανάκαμψη του τουρισμού, τη νέα τουριστική περίοδο. Παράλληλα, με ενίσχυση του αριθμού αεροσκαφών για ναυλωμένες πτήσεις,αναμένεται να προσθέσει 50 επιπλέον δρομολόγια, αυξάνοντας τον αριθμό αυτών που θα εξυπηρετούνται απευθείας από την περιφέρεια, σε περισσότερα από 100.

Η AEGEAN σχεδίασε το πρόγραμμά της για τη νέα τουριστική περίοδο του 2021, ενισχύοντας και αναπτύσσοντας το δίκτυό της με πολλές περισσότερες απευθείας πτήσεις στην περιφέρεια και τα νησιά, ανταποκρινόμενη στην τάση των επισκεπτών του 2020, να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον τουριστικό προορισμό που επιλέγουν στη χώρα μας για τις διακοπές τους, χωρίς τους συχνούς συνδυασμούς 2-3 προορισμών, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί όσο διαρκεί η πανδημία.

Με 33 νέα απευθείας δρομολόγια, που ενισχύουνσημαντικά τις βάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τα Χανιά, αλλά και τις 3 νέες βάσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μύκονο,συνολικά θα απασχολήσει 17 έως 20 αεροσκάφη,αποκλειστικά στην περιφέρεια. Με την επιλογή αυτή, η AEGEAN συμβάλει στις προϋποθέσεις για ανάκαμψητου τουρισμού προς την περιφέρεια. Παράλληλα, όπως πάντα, διατηρεί φυσικά τη βάση της Αθήνας με 3740 αεροσκάφη, ως τον βασικό κόμβο δραστηριότητας του δικτύου της για την προσβασιμότητα καιδιασυνδεσιμότητα τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσοκαι στα μικρότερα νησιά.

Περιφερειακές
βάσεις
Αριθμός αεροσκαφών ανά βάση
Θεσσαλονίκη
4
Ηράκλειο
7-8
Ρόδος
2-4
Χανιά
1
            Κέρκυρα   νέα !
1
            Μύκονος   νέα !
1
           Σαντορίνη  νέα !
1
Σύνολο
17-20

Η δραστηριοποίηση από την περιφέρεια προς το εξωτερικό προγραμματίζεται να ξεκινήσει με αφετηρία το Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, αλλά είναι ήδη προς διάθεση στα συστήματα κρατήσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η πρόσβαση στους προορισμούς, αλλάκαι να δώσει η εταιρεία την ευκαιρία στους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τις early bookingπροσφορές, από τα κατά τόπους καταλύματα.

Στο διάστημα που μεσολαβεί, είναι κρίσιμο να έχουν προσδιοριστεί οι όποιες κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, όσο και να έχει προχωρήσει η 1ηφάση εμβολιασμών. Είναι σημαντικό ότι η δημοσίευση των συμπερασμάτων της κοινής έκθεσης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), που πραγματοποιήθηκε μόλις χθες, υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στην αερομεταφορά. Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου οπότε και ευελπιστούμε να έχει αποσαφηνιστεί η εικόνα σχετικά με τα ανωτέρω.

«Βρισκόμαστε σήμερα στην πιο δύσκολη καμπή της πανδημίας. Οφείλουμε ωστόσο να προγραμματίζουμε, να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες των επιβατών μας και να δημιουργούμε τις απαραίτητεςπροϋποθέσεις για την ανάκαμψη, μόλις οι υγειονομικέςεξελίξεις το επιτρέψουν. Προς αυτήν την κατεύθυνση,δημοσιεύουμε σήμερα ένα μεγάλο πρόγραμμααπευθείας πτήσεων εξωτερικού για το 2021 για την περιφέρεια και τα νησιά και με αφετηρία τον προσεχή Μάϊο και Ιούνιο. Σταθερή μένει η δέσμευσή μας για υγειονομικά ασφαλή ταξίδια και το 2021, όπως και το 2020, αλλά και η προσήλωσή μας στην στήριξη του τουρισμού», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.