ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πλοία και δρομολόγια για τις Κυκλάδες

Νέα πλοία και δρομολόγια για τις Κυκλάδες

Με το 2023, νέες προβλέψεις και σχέδια έρχονται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για μια άκρως καλή θερινή σεζόν πριν ακόμα μπει καλά καλά η άνοιξη! Τόσο καλή μάλιστα θέλουν να είναι που μέχρι και νέα πλοία δρομολογούνται προς την εξυπηρέτηση κοινού, εντίνοντας έτσι τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους εμπλεκόμενους. Συγκεκριμένα, νέα ταχύπλοα ρίχνονται στην “μάχη” στις γραμμές που αφορούν τις Δυτικές Κυκλάδες αλλά και αυτές από την Κρήτη προς Κυκλάδες.

Δύο νέα πλοία συμβατικού τύπου και Νορβηγικής προέλευσης εντάσσονται στα δρομολόγια για τις Δυτικές Κυκλάδες, τα οποία προσαρτήθηκαν πρόσφατα στις αντίστοιχες ακτοπλοϊκές εταιρείες. Η πρώην Aegean Speed Lines και νυν Aegean Sea Lines, που ανήκει στον όμιλο Ευγενίδη, αγόρασε από τη νορβηγική εταιρεία Viking Line, το συμβατικό επιβατηγό οχηματαγωγό “Rosella,” ενώ το κόστος αυτού ανήλθε στα 11,25 εκατομμύρια ευρώ. Το πλοίο “Rosella,” αφού πάρει ελληνική σημαία, θα συνεχίσει την λειτουργία του σε γραμμές των Δυτικών Κυκλάδων όπου προηγουμένως εξυπηρετούνταν από ταχύπλοα του Ομίλου Ευγενίδη. Με έτος ναυπήγησης το 1980, το  “Rosella” μπορεί να φιλοξενήσει 1.530 επιβάτες αλλά και να μεταφέρει 340 ΙΧ, ενώ αποτελεί ένα πλοίο πολύ καλά συντηρημένο. Το εν λόγω πλοίο αναμένεται να ανταγωνιστεί το “Διονύσιος Σολωμός” που εξυπηρετεί επί μονίμου βάσης την αντίστοιχη γραμμή τα τελευταία χρόνια, εκ μέρους της ακτοπλοϊκής εταιρείας Zante Ferries.

Όπως μας ενημέρωσε η ομάδα του ferry route, tο δεύτερο πλοίο που θα δρομολογηθεί στις Δυτικές Κυκλάδες ώστε να καλύψει “ενδεχόμενα” κενά, αποτελεί το μέχρι πρόσφατα συμβατικό νορβηγικό πλοίο “Color Vicking” σε κτήση πλέον της εταιρείας SeaJets. Το πλοίο που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε δρομολόγια στη Νορβηγία, κατασκευάστηκε το έτος 1985. Έχει 134 μέτρα μήκος, 24,6 μέτρα πλάτος, 5,65 μέτρα βύθισμα, και δυνατότητα πλεύσης 19,5 κόμβους, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 1.720 επιβάτες και να μεταφέρει 170 αυτοκίνητα.

Όπως κάθε χρόνο, φυσικά αναμένεται να δρομολογηθούν και ταχύπλοα πλοία προς εξυπηρέτηση των Δυτικών Κυκλάδων κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.