ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέα έργα ύδρευσης στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Νέα έργα ύδρευσης στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Σε κρίσιμα έργα ύδρευσης το σημαντικότερο ποσοστό των νέων πόρων από την αύξηση που επετεύχθη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014

Σε έργα ύδρευσης οδήγησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που εξασφάλισε κατά την αύξηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, την οποία πέτυχε πέρυσι.

Σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τις οικείες ΔΕΥΑ, προχώρησε η σχετική πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος», για την υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη και χρηματοδότηση, στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και Διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Η επιλέξιμη δημόσια της πρόσκλησης διαμορφώνεται σε 15.000.000,00 €.
Επ΄ αυτού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Χαίρομαι κατ’ αρχήν διότι πέρυσι κατορθώσαμε και αυξήσαμε τον σχετικό κωδικό στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου. Χαίρομαι επίσης για την ανταπόκριση που υπήρξε στη σχετική πρόσκληση και κατατέθηκαν προτάσεις ώριμες από τις κατά τόπους ΔΕΥΑ.
Με τον τρόπο αυτό οδηγούμε ένα μεγάλο μέρος των πόρων που εξασφαλίσαμε σε έργα ύδρευσης , που είναι μια από τις μεγάλες αγωνίες που έχουν τα νησιά μας . Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών οριστικοποίησης του σχετικού πίνακα, προχωράμε και στην ένταξη των έργων».
Ο πίνακας κατάταξης των προτεινόμενων έργων έχει ως εξής:


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.