ΤΟΠΙΚΑ

«Να στελεχωθεί πλήρως το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων)»

«Να στελεχωθεί πλήρως το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων)»

Την ανάγκη πλήρους στελέχωσης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων), ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά, την οποία κατέθεσε σήμερα προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Γ. Μενδώνη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Ο κ. Φόρτωμας έθεσε υπόψη των κ.κ. Υπουργών την πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Αμοργού, κ. Ελευθέριου Καραΐσκου, στην οποία αναφέρεται ότι με το άρθρο 72 του Ν.5021/2023, που αφορά τη σύνθεση των Τοπικών Συμβουλίων Μνημείων, και το οποίο τροποποιεί το άρθρο 49 του Κώδικα Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς (Ν. 4858/2021), προέκυψαν αλλαγές στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων). Συγκεκριμένα, με την αλλαγή στη σύνθεση του Συμβουλίου, απαιτείται να οριστούν, επιπροσθέτως σ’ αυτό, ένας αρχιτέκτονας, υπάλληλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο αναπληρωτής του, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση θεμάτων των Δήμων και των πολιτών και να σωρεύονται υποθέσεις.

Στην αναφορά του ο Βουλευτής Κυκλάδων, τόνισε ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες των αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να οριστούν οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι, και να επανεκκινήσει η λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων), το οποίο δεν έχει να συγκληθεί από 16/02/2023 λόγω ελλιπούς στελέχωσης.

Δείτε την αναφορά του Βουλευτή και στο link που ακολουθεί:
https://facebook.us17.list-manage.com/track/click?u=09c3ca1b96a3650f0aeed3022&id=7bc92b8702&e=52235a2345

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.