ΤΟΠΙΚΑ

Να επεκταθεί το νηπιαγωγείο στο Μαράθι

Να επεκταθεί το νηπιαγωγείο στο Μαράθι
Ο Δήμος Μυκόνου πρόκειται να καταθέσει πρόταση για την επέκταση του νηπιαγωγείου

Την υποβολή πρότασης που αφορά την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νηπιαγωγείου στο Μαράθι, πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος Μυκόνου, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο Δήμος θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο με τίτλο “Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.

Συγκεκριμένα, για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων προσχολικής αγωγής , το
Νηπιαγωγείο που πληροί τις προδιαγραφές ώστε να διεξαχθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες εντός του οικοπέδου του είναι αυτό στην περιοχή Μαράθι της Κοινότητας Μυκονίων.

Το οικόπεδο έχει συνολική έκταση 4.687 τ.μ. και περιέχει στην παρούσα χρονική στιγμή σχολικό κτίριο 226 τ.μ., ενώ η επέκταση αφορά την προσθήκη 530 τ.μ. και 195 τ.μ. υπόγεια.

Οι μελέτες αφού ολοκληρωθούν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου πρόκειται να κατατεθούν άμεσα προκειμένου να ληφθεί η οικοδομική άδεια.

Η χρηματοδότηση αφορά ελάχιστο προϋπολογισμό τις 300.000 ευρώ για την κάθε πρόταση. Το κόστος της προτεινόμενης επέκτασης προβλέπεται εμπορικά γύρω στα 1.250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ενδεικτικά γύρω στα 777.000 ευρώ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.