ΤΟΠΙΚΑ

Μύκονος στα 80s: Sex, drinks & rock ’n’ roll

Μύκονος στα 80s: Sex, drinks & rock ’n’ roll
Οι αναμνήσεις από αλλοτινές εποχές σε μια Μύκονο πολύ διαφορετική

Ενας από τους πρώτους DJs, ο Αντώνης Μακραντώνης, που έπαιξε σε κάποια από τα πλέον μυθικά μαγαζιά του Νησιού των Ανέμων, καταθέτει τις αναμνήσεις του από τη δεκαετία του ’80.

Τον Αύγουστο του 1974 ο Αντώνης Μακραντώνης βουτάει για πρώτη φορά στον ηδονισμό μιας Μυκόνου που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή. Η βουτιά τού αρέσει τόσο πολύ που για τα επόμενα χρόνια είναι συνέχεια στο νησί δουλεύοντας ως DJ σε μυθικά μαγαζιά.

Οι αναμνήσεις του από αλλοτινές εποχές σε μια Μύκονο πολύ διαφορετική από τη σημερινή αποτυπώθηκαν στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκη. Με γραφή που παραπέμπει ελαφρά στο «Μεθυσμένο ημερολόγιο» του Χάντερ Τόμπσον, το «Μύκονος, μια μυθολογία» είναι ένα χρονικό γι’ αυτό τον ξερόβραχο που τον δέρνουν αλύπητα οι αέρηδες. Ενα χρονικό που τα έχει όλα. Αυτοσχέδια πάρτυ σε παραλίες, ιδρωμένες νύχτες στις «Εννέα Μούσες», ερωτικές συνευρέσεις της μιας βραδιάς, ατέλειωτα φλερτ και παρέες που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Διονύσης Θανάσσουλας

Πηγή protothema.gr

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.