ΤΟΠΙΚΑ

Μύκονος-Σαντορίνη στους top ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια πολυτελείας

Μύκονος-Σαντορίνη στους top ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια πολυτελείας

Θα συνεχίσουν και αυτή την χρονιά τη δυναμική τους τα ανεξάρτητα ταξίδια πολυτελείας στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Eurobound.
Μετά από ένα ισχυρό ταξιδιωτικό έτος το 2022, η εταιρεία προβλέπει ένα ακόμη πιο πολυσύχναστο 2023.

Μάλιστα η Brigitte Armand, πρόεδρος της Eurobound, προτείνει στους ταξιδιώτες να κάνουν έγκαιρα κρατήσεις.

«Πολλά ξενοδοχεία είναι ήδη κλεισμένα για την υψηλή περίοδο του 2023, λέει.
Οι πελάτες δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν να επιβεβαιώσουν τα ταξίδια τους, αλλιώς μπορεί να κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός».

Με τα ταξίδια να αναδύονται από την πανδημία, έμφαση δίνεται σε πιο παραδοσιακούς προορισμούς και λιγότερο σε ταξίδια περιπέτειας.

Το φαγητό και το κρασί θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης, καθώς οι άνθρωποι θα αναζητούν απολαύσεις.

Γιατί ανησυχούν οι ταξιδιώτες πολυτελείας

Ωστόσο ο Jeff Roy, αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Eurobound προειδοποιεί ότι οι υψηλές τιμές των ξενοδοχείων και η αποφυγή του συνωστισμού θα είναι οι ανησυχίες για τους ταξιδιώτες πολυτελείας.

Προτείνει στους ταξιδιωτικούς συμβούλους να προετοιμάσουν τους πελάτες τους για το «sticker shock», επισημαίνοντας ότι «οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν αυξηθεί σημαντικά φέτος».

Σύμφωνα με τον Jeff Roy, ο μήνας του μέλιτος, επετειακές και οικογενειακές διακοπές θα αποτελούν τάση στα πολυτελή ταξίδια.

Η Ελλάδα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για πολυτελή ανεξάρτητα ταξίδια φέτος

Οι κλασικοί luxury προορισμοί -ιδίως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελβετία- συνεχίζουν να είναι οι πιο δημοφιλείς για το Eurobound, καθώς οι άνθρωποι αναζωπυρώνουν το πάθος τους για ταξίδια.

Στην μόδα στις αποδράσεις πολυτελείας είναι οι παραδοσιακοί ευρωπαϊκοί συνδυασμοί προορισμών και η μεγάλη περιήγηση στην Ευρώπη.
Τα ζευγάρια χωρών Παρίσι-Λονδίνο, Ιρλανδία-Σκωτία, Ισπανία-Πορτογαλία, Γερμανία-Αυστρία και Ελβετία-Αυστρία, πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις των luxury ταξιδιωτών.

Επίσης δημοφιλή τρίο προορισμών είναι:

  • Ρώμη-Φλωρεντία- Βενετία στην Ιταλία.
  • Αθήνα-Μύκονος-Σαντορίνη στην Ελλάδα.
  • Παρίσι- Μπορντό-Νορμανδία ή Γαλλική Ριβιέρα στη Γαλλία.

Επίσης, οι οικογενειακές διακοπές με εξατομικευμένες δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα.

tourismtoday.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.