ΤΟΠΙΚΑ

Μύκονος – Σαντορίνη – Νάξος: Ποιες εθνικότητες αναζήτησαν μέσω Google αυτά τα νησιά

Μύκονος – Σαντορίνη – Νάξος: Ποιες εθνικότητες αναζήτησαν μέσω Google αυτά τα νησιά

Βρετανοί, Αμερικανοί και Γερμανοί (στη Νάξο) είναι οι πρώτες εθνικότητες αυτό το καλοκαίρι που αναζητούν μέσω της Google σε κορυφαίους Κυκλαδίτικους προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Νάξος.

Τα στοιχεία για τις «Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης για Ελληνικούς Προορισμούς» προέρχονται από την εταιρεία Tourix, που εξειδικεύεται στο τουριστικό μάρκετινγκ και πραγματοποιεί τη σχετική έρευνα με βάση τον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 16.000 όρους στη Google, άμεσα συνδεδεμένοι με τη διαμονή στον εκάστοτε προορισμό.

Όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία του Ιουλίου 2022, το ισχυρό ενδιαφέρον συνεχίστηκε για προορισμούς πρώτης γραμμής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Ρόδος, Ελούντα) με κάποιους από αυτούς μάλιστα να σημειώνουν ιστορικό υψηλό μηνιαίας επίδοσης σε σχέση με τις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στο πλαίσιο της έρευνας και προετοιμασίας του ταξιδιού τους, μεταξύ των οποίων των οποίων περιλαμβάνεται και η διαδικτυακή έρευνα / αναζήτηση για διαμονή, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για διαμονή σε 7 επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς.

Τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Μύκονο, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Ιούνιο 2022 που ήταν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό.

Το νησί της Μυκόνου παρουσιάζει αυξημένο όγκο αναζητήσεων σε σχέση με διαμονή από τις περισσότερες χώρες παρακολούθησης.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Μύκονο για το 2022 είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιταλία, με τις Γαλλία και Γερμανία να συμπληρώνουν τη πεντάδα. Συγκριτικά με το 2019, το πρώτο επτάμηνο του 2022 παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων κατά 47%, και αύξηση κατά 78% σε σχέση με το 2021. Οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων για το πρώτο επτάμηνο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, είναι η Γαλλία (αύξηση 85%), οι ΗΠΑ (αύξηση 77%) και η Γερμανία (αύξηση 54%). Αντίθετα, παρατηρήθηκε ελαφρώς μικρότερη ζήτηση μέσω διαδικτύου για διαμονή στη Σαντορίνη από το Ισραήλ και την Αυστραλία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.