ΤΟΠΙΚΑ

Μύκονος: «Σαφάρι» ελέγχων για ΙΧ με βουλγαρικές πινακίδες και «πειρατικά» τουριστικά σκάφη

Μύκονος: «Σαφάρι» ελέγχων για ΙΧ με βουλγαρικές πινακίδες και «πειρατικά» τουριστικά σκάφη

Οι λιμενικοί θα συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους – Δέσμευσαν 4 «βουλγαρικά» πολυτελή οχήματα και ένα πειρατικό φουσκωτό την εβδομάδα των εορτών του Πάσχα.

Σαφάρι ελέγχων από τους λιμενικούς της Μυκόνου για τον εντοπισμό οχημάτων με βουλγαρικές πινακίδες και «πειρατικά» τουριστικά σκάφη που δεν κόβουν αποδείξεις. Μέσα στην εβδομάδα των εορτών του Πάσχα, τα κλιμάκια των έμπειρων ανδρών του γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυκόνου κατάφεραν να εντοπίσουν, να ακινητοποιήσουν και να δεσμεύσουν 4 οχήματα με βουλγαρικές πινακίδες και σε συνεργασία με το τελωνείο να επιβληθούν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις ενώ στα δίχτυα τους έπεσε και το πρώτο ιδιωτικό σκάφος της σεζόν που ο ιδιοκτήτης του χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί παράνομους ναύλους από Σύρο για Μύκονο. Το σαφάρι των ελέγχων αναμένεται να συνεχιστεί με πιο εντατικούς ρυθμούς και οι εκτιμήσεις των αρχών είναι ότι στα «δίχτυα» του νόμου αναμένεται να πιαστούν πολλά παράνομα «λαβράκια»….

Το πειρατικό φουσκωτό

Όσο περνούν οι ημέρες και η τουριστική κίνηση στο νησί των ανέμων αυξάνεται τόσο τα παράνομα κυκλώματα αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις ιδιωτών πιάνουν δουλειά για να βάλουν στην τσέπη ζεστό και κυρίως αφορολόγητο χρήμα. Ένα κόλπο που χρησιμοποιούν είναι οι παράνομες μεταφορές τουριστών με φουσκωτά σκάφη τα οποία από ιδιωτικά μετατρέπουν σε επαγγελματικά. Ένα τέτοιο «πειρατικό» πιάστηκε στα δίχτυα των ανδρών του Λιμεναρχείου Μυκόνου την περασμένη εβδομάδα. Από τον έλεγχο των λιμενικών στον νέο λιμένα Μυκόνου διαπιστώθηκε πως το εν λόγω σκάφος που είχε εκναυλωθεί έναντι του ποσού των 570,40 ευρώ από τη Σύρο για τη Μύκονο πραγματοποιούσε παράνομα δρομολόγια χωρίς να κόβει να νόμιμα παραστατικά. Το σκάφος ακινητοποιήθηκε και αμέσως κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων του ν.4256/14 σε βάρος του ιδιοκτήτη ενώ σχετικό έγγραφο εστάλη και στο τελωνείο και τη Δ.Ο.Υ Σύρου για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

limeniko02

Τα «βουλγαρικά» πολυτελή οχήματα

Ένα άλλο πεδίο στο οποίο εστιάζουν έλεγχοι των λιμενικών του γραφείου Ασφαλείας Μυκόνου είναι ο εντοπισμός πολυτελών οχημάτων τα οποία «φορούν» βουλγαρικές πινακίδες και σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούν αρκετά στο νησί των ανέμων. Τις ημέρες των εορτών του Πάσχα οι λιμενικοί κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποίησαν έπιασαν τέσσερα οχήματα τα οποία είχαν βουλγαρικές πινακίδες ενώ ένα όχημα έπεσε μετά από έλεγχο και στα δίχτυα των αστυνομικών του τμήματος του νησιού των ανέμων. Αφού ελέγχθησαν τα χαρτιά τους και διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες δεν είχαν τακτοποιήσει τις απαραίτητες τελωνειακές υποχρεώσεις, ακινητοποιήθηκαν στον νέο λιμένα Μυκόνου όπου και θα παραμείνουν, καθώς το κτήριο των τελωνείων του νησιού δεν διαθέτει χώρο φύλαξης, μέχρι οι κάτοχοι τους να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Πηγή protothema.gr


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.