ΤΟΠΙΚΑ

Μύκονος: Πριβέ πάρτι με sex, drugs και €1.000 είσοδο

Μύκονος: Πριβέ πάρτι με sex, drugs και €1.000 είσοδο

Στην τιμή περιλαμβάνονται μουσική από τους καλύτερους DJs στον κόσμο, άφθονο αλκοόλ, μυσταγωγικές τελετές που καταλήγουν σε σεξουαλικά όργια, αλλά και ναρκωτικά κάθε είδους – Τι καταγγέλλει ο σύλλογος καταστηματαρχών του νησιού.

Πριβέ πάρτυ με είσοδο 1.000 ευρώ, χρήση ναρκωτικών ουσιών και σεξουαλικά όργια σε βίλες του νησιού καταγγέλλουν σε επιστολή τους τα μέλη του Σωματείου Καταστηματαρχών Μυκόνου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.

Ενα μεγάλο πάρτυ φοροδιαφυγής που είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστεί ακόμη και από τα δεκάδες κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα σαρώνουν το νησί, κυνηγώντας τους παραβάτες, κορυφώνεται αυτές τις ημέρες στη Μύκονο. Μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων, Ελληνες και ξένοι, που γνωρίζουν απέξω την ανθρωπογεωγραφία του νησιού, τα πρόσωπα-κλειδιά που έχουν τη δυνατότητα με ένα SMS να μετακινούν μπουλούκια από το ένα μέρος στο άλλο κερδίζοντας έτσι χιλιάδες ευρώ, διοργανώνουν πριβέ βραδιές σε πολυτελέστατες επαύλεις και θαλαμηγούς με εισιτήριο 1.000 ευρώ και, φυσικά, χωρίς να κόβουν αποδείξεις.

Στην τιμή περιλαμβάνονται σχεδόν όλα: μουσικές από τους καλύτερους DJs στον κόσμο, άφθονο αλκοόλ, μυσταγωγικές τελετές που καταλήγουν σε σεξουαλικά όργια, μέχρι οι πιο πιθανές και απίθανες ναρκωτικές ουσίες που διαφημίζονται στο Διαδίκτυο ως «ελιξίρια» και «refreshments». Χιλιάδες τουρίστες μετακινούνται με βανάκια κάθε βράδυ από τα beach bar και τα bar του νησιού σε συγκεκριμένες βίλες μέχρι τα ξημερώματα. Ορισμένοι, όντας σε άθλια κατάσταση από την κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών, καταλήγουν όχι στα δωμάτιά τους, αλλά στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

00_111111

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλαν τα μέλη του Σωματείου Καταστηματαρχών Μυκόνου προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς της νέας κυβέρνησης, καθώς και στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, κάθε βράδυ στη Μύκονο γίνονται τουλάχιστον τρία μεγάλα πάρτυ σε βίλες, στις οποίες στήνεται από τους διοργανωτές ένα πραγματικό κέντρο διασκέδασης με δυνατή μουσική και ηχεία-πύργους, φωτορυθμικά, μπαρ με ποτά και μπουκάλια, ακόμα και πυροτεχνήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, οι βίλες φρουρούνται από security που έχουν πάρει σαφείς και αυστηρές οδηγίες να ελέγχουν την πρόσβαση, ώστε να μην μπορεί κανένας τρίτος να εισέλθει στον χώρο του πάρτυ χωρίς να έχει πάρει την απαραίτητη πρόσκληση, έχοντας φυσικά προπληρώσει για την είσοδό του εισιτήριο που ξεκινά από τα 1.000 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με τις έξτρα παροχές που περιλαμβάνονται στα πακέτα, τα οποία πωλούνται διαδικτυακά.

Οι καταστηματάρχες επικαλούνται μαρτυρίες πελατών τους, οι οποίοι φεύγουν από τα μαγαζιά τους και πηγαίνουν να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους στις εν λόγω βίλες, που διαπιστώνουν ότι στα σπίτια γίνεται ανεξέλεγκτη χρήση ναρκωτικών ουσιών, την οποία ευνοεί η δυνατή μουσική και το αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν στην επιστολή τους οι καταστηματάρχες, φέτος, κάποιοι από τους διοργανωτές των εν λόγω events έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν και ιστοσελίδα προκειμένου να αλιεύσουν πελάτες και να εισπράξουν την αμοιβή τους που μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δεδομένου ότι προσελκύουν και χιλιάδες τουρίστες που δεν έχουν αντίρρηση να πληρώσουν πολλά αρκεί να πάρουν αυτό που θέλουν. Ενα ενδεικτικό site είναι το www.illumina.io/events/illumina-mykonos-2019. Το εν λόγω site, με το πρόσχημα ομιλιών και διαλογισμού, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, διοργανώνει πριβέ πάρτυ σε διαφορετικές βίλες κάθε ημέρα, ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές.

kkkk_111
Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες ενημερώνονται μέσω WhatsApp ή Viber για την τοποθεσία της βίλας όπου γίνεται το πάρτυ λίγες ώρες πριν αρχίσει

Μάλιστα, όπως λένε, οι ενδιαφερόμενοι πελάτες ενημερώνονται για την τοποθεσία της βίλας όπου γίνεται το πάρτυ λίγες ώρες πριν ξεκινήσει. Τους στέλνουν τις συντεταγμένες της βίλας μέσω WhatsApp ή Viber ώστε να μην μπορούν να τους εντοπίσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι τιμές εισόδου ανά άτομο ή τραπέζι ξεκινούν από 500-1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τα 10.000 ευρώ! Είναι αυτονόητο ότι στα εν λόγω πάρτυ δεν εκδίδονται φορολογικές αποδείξεις, ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτά είναι ασφαλισμένοι.

Εμείς συμπληρώσαμε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή μας σε ένα από αυτά τα events, και μας ζήτησαν να πληρώσουμε 2.375 δολάρια το άτομο μέσω της γνωστής online υπηρεσίας PayPal, δίχως να μας παρέχεται εναλλακτική επιλογή για παράδειγμα, να υπάρχει η δυνατότητα να καταθέσουμε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας ή φυσικού προσώπου. Επιπλέον, δεν αναφερόταν πουθενά η ακριβής τοποθεσία όπου θα διεξάγονταν τα events, παρά μόνο ότι αφορούσε ένα συγκρότημα τριών πολυτελών βιλών με απρόσκοπτη θέα στη Δήλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», σε αυτές τις εκδηλώσεις χρέη σεκιούριτι φέρονται να εκτελούν και όργανα του νόμου, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Μυκόνου ή για συναδέλφους τους που έρχονται μιλημένοι από την Αθήνα γι’ αυτή τη δουλειά, καθώς τα λεφτά είναι πολύ καλά. Σημειώνεται, δε, όπως αναφέρουν και στην επιστολή τους οι καταστηματάρχες, ότι οι διοργανωτές εκμεταλλεύονται το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και δηλώνοντας ότι πρόκειται για ιδιωτικό πάρτυ σε κατοικία, εμποδίζουν την είσοδο στην Αστυνομία ή σε οποιονδήποτε άλλον ελεγκτικό μηχανισμό (Εφορία, Επιθεώρηση Εργασίας).

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι αυτές οι εκδηλώσεις στις βίλες δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό ως προς τις επιχειρήσεις τους, καθώς αποσπούν τους πελάτες τους, δεν τηρούν κανένα στοιχείο νομιμότητας ούτε ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ούτε ως προς τα όρια των ντεσιμπέλ, ούτε ως προς τα ωράρια λειτουργίας. Υποστηρίζουν ότι οι βίλες αυτές μετατρέπονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια λειτουργίας/γνωστοποίηση, προκειμένου να μπορούν να εισέλθουν τα αστυνομικά όργανα, για να μπορέσουν να εφαρμόσουν την Α5/3010/1985 υγειονομική διάταξη για την ηχορύπανση, αλλά και λοιπούς αστυνομικούς ελέγχους (για ναρκωτικές ουσίες κ.λπ.), αλλά και για να μπορούν να εισέλθουν και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ιδιοκτήτες βίλας στους χώρους της οποίας διοργανώθηκε πάρτυ, υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν γιατί την είχαν νοικιάσει για απλή διαμονή και τώρα στρέφονται νομικώς κατά εκείνων στους οποίους τη νοίκιασαν.

pdf_ak
Η καταγγελία του Σωματείου Καταστηματαρχών Μυκόνου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη για το μεγάλο πάρτυ φοροδιαφυγής σε βίλες της Μυκόνου

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσηή μας, τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα πάρτυ αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο σε επιλεγμένες βίλες του νησιού, και μάλιστα με καλεσμένους DJs που θα έρθουν απευθείας από την Ιμπιζα. Λέγεται ότι θα πληρωθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο καθένας μόνο και μόνο για να παίξουν μουσική μόλις για λίγες ώρες ώστε να προσελκύσουν ακόμη περισσότερη πελατεία. Ηδη οι προσκλήσεις έχουν σταλεί μέσω εφαρμογών messenger από τους διοργανωτές στους concierges, οι οποίοι προσφέρουν υψηλές παροχές υπηρεσιών σε ευκατάστατους πελάτες, υποσχόμενοι ότι στη Μύκονο τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Αυτοί σε συνεργασία με τους διοργανωτές των πριβέ πάρτυ θα φροντίσουν ώστε να μαζέψουν τον κόσμο από τα μπαρ, τα ξενοδοχεία και τα σοκάκια του νησιού και με τη συνδρομή πολυτελών βαν να τους μεταφέρουν στις βίλες ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η Ιμπιζα πριν από μερικά χρόνια, έως ότου παρακμάσει και βγει από τον χάρτη προτίμησης του διεθνούς τζετ σετ.

Πηγη protothema.gr

Φριξος Δρακοντίδης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.