BUSINESS

Μύκονος: Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου επενδύουν στο νησί – «Χρυσό» deal για το Apanema Resort

Μύκονος: Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου επενδύουν στο νησί – «Χρυσό» deal για το Apanema Resort

Ξεπέρασε τα δέκα εκατ. ευρώ η συμφωνία για την απόκτηση του ξενοδοχείου – Οι δύο εφοπλιστές αναζητούν επενδύσεις και σε Σαντορίνη, Πάρο, Κρήτη, ενώ ετοιμάζουν πυρετωδώς δύο τηλέοπτικά κανάλια.

Έκανε πολλή ζέστη εκείνο το μεσημέρι του περασμένου καλοκαιριού στον Πάνορμο, παρόλο που το αεράκι έστελνε κάποιες ανάσες δροσιάς στους πελάτες του Principote, που γευμάτιζαν. Ανάμεσά τους, σε ένα τραπέζι, ο Δημήτρης Μπάκος και ο Γιάννης Καϋμενάκης, μαζί με φίλους τους, απολάμβαναν ένα σύντομο διάλειμμα από τις πολλαπλές επαγγελματικές τους ασχολίες.

Ασχολίες, που ξεκινάνε από την Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνεχίζονται με τη ναυτιλία, ενώ εσχάτως «πάτησαν» Μύκονο. Μαζί με τον Αλέξανδρο Εξάρχου και μέσω της Intrakat, αγόρασαν, καταβάλλοντας 10.600.000 ευρώ, το ξενοδοχείο Apanema Resort. Ήταν το πρώτο δυνατό «μπάσιμο» των δύο πρώην ναυτικών στη Μύκονο και δεν θα είναι και το μοναδικό στο νησί, καθώς οι δύο εφοπλιστές σχεδιάζουν και νέα επιχειρηματικά ανοίγματα.

Έχοντας εισέλθει -ειδικά τον τελευταίο χρόνο- στον χώρο των κατασκευών, της ενέργειας, των media και των τραπεζών, συνεχίζουν απτόητοι να κυνηγούν ευκαιρίες στο ελληνικό επιχειρείν, στο οποίο εισήλθαν αθόρυβα τη δεκαετία του 2000 ως μικροί παίχτες, για να εξελιχθούν σταδιακά σε όψιμους πρωταγωνιστές με πολυσχιδείς δραστηριότητες.

Αμφότεροι, παραμένουν χαμηλών τόνων και κινούνται με γνώμονα το ένστικτό τους, «βουτώντας» σε αχαρτογράφητα γι’ αυτούς ύδατα. Ο χώρος του hospitality και η Μύκονος αποτέλεσαν το ιδανικό ξεκίνημα για τα σχέδιά τους, με δύο project, ενώ έπονται και έτερες κινήσεις σε άλλα νησιά, που είναι πολύ «δυνατοί» τουριστικοί προορισμοί.

3382632
O Δημήτρης Μπάκος
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.