ΤΟΠΙΚΑ

«Μύκονος Αξιών» όπως «Κοινωνία Αξιών», Αττική οδός ή AutoGrill και άλλα…

«Μύκονος Αξιών» όπως «Κοινωνία Αξιών», Αττική οδός ή AutoGrill και άλλα…
Το λογότυπο του νέου συνδυασμού του Γκέλου παραπέμπει σε κατασκευαστική εταιρία έτοιμη να αναλάβει έργα οδοποιίας σε δημόσιο διαγωνισμό.

Θέλουμε ειλικρινά να αγιάσουμε αλλά οι εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο δεν μας αφήνουν σε ησυχία.

Πρωινό Σαββάτου και εν μέσω θλίψης σε όλη την χώρα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο Νικόλας Γκέλος διάλεξε να παρουσιάσει το λογότυπο αλλά και την ονομασία του νέου του συνδυασμού όπως θα κατέλθει στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Τα είπαμε και στο παρελθόν ότι με το θέμα τάιμινγκ, δηλαδή την στιγμή που επιλέγεις να γνωστοποιήσεις κάτι θα πρέπει και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να το επιτάσσει, αλλά χρειάζεται να διαθέτεις και ένστικτο.

Δηλαδή δεν χάθηκε ο κόσμος ο συμπαθής Νικόλας Γκέλος να περιμένει μια εβδομάδα πιο πίσω  να μας παρουσιάσει την ιδέα του για λογότυπο και όνομα καθώς ακόμα θάβουν τους νεκρούς των Τεμπών.

Με δυσκολία γίνονται αναρτήσεις από πολιτικά πρόσωπα σε σεβασμό των νεκρών ποσό μάλλον να ανακοινώνονται συνδυασμοί.

Ιδέα κάποιου επαγγελματία;  μάλλον δύσκολα γιατι να έκανε τέτοια επικοινωνιακή γκάφα ξανά( είχε παρουσιάσει την ώρα της κηδείας του τέως το βιντεάκι με την  υποψηφιότητα του ο Νικόλας Γκέλος)

Βλέποντας το λογότυπο Γκέλου που παραπέμπει σε κατασκευαστική εταιρία που θέλει να μπει στη Μύκονο να κάνει δουλειές, σίγουρα το μυαλό σου δεν πάει σε πολιτικό σχηματισμό.

Δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ για να δούμε τι μας θυμίζει.

Σε μια δεύτερη μάτια σου θυμίζει το λογότυπο  της  Αττικής  Οδού αλλά και του Autogrill ή ακόμη αυτό το Α και την ομώνυμη μπίρα.

Προφανώς και ο εμπνευστής της ιδέας, αν το έφτιαξε γραφίστας,θα είχε στο μυαλό του τα παραπάνω γιατί για σύμπτωση μάλλον είναι σατανική να το λες.

Ρίχνοντας μια τρίτη ματιά το «Μυκονος Αξιών» σε παραπέμπει στο κοινωνία Αξιών,πολιτικός φορέας εδώ και κάτι χρόνια στη χώρα, αλλά μάλλον προφανώς πρέπει να είναι πάλι σύμπτωση.

 

Ερασιτεχνική δουλειά ξανά, χωρίς φαντασία και με ένα μότο που κανείς δεν έχει καταλάβει τι εννοεί.

«Περπάτα μπροστά, ρώτα το χθες».

Ποιον δηλαδή και με ποια εμπειρία σε δημαρχιακό θώκο να ρωτήσουμε απο χτες;

Τι εννοεί αλήθεια ο ποιητής;

Μήπως κανέναν πρώην δήμαρχο που μπορεί να τον δούμε αργότερα να εμφανίζεται στο πλευρό Γκέλου;

Στη Μύκονο πάντως, της φινέτσας, της καλλιτεχνίας, του γούστου και του στυλ, της απλότητας και του αυθεντικού , οι ερασιτεχνικές απομιμήσεις δεν έχουν τύχη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.