ΤΟΠΙΚΑ

Mykonos Art Festival 2022: Τα μουσικά ραντεβού του Αυγούστου

Mykonos Art Festival 2022: Τα μουσικά ραντεβού του Αυγούστου

3 Αυγούστου
Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου
Ώρα έναρξης 20.30
Μια βραδια μπαρόκ μουσικής για φωνή και τσέμπαλο
Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος στο τσέμπαλο και η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα παρουσιάζουν μια βραδιά με έργα για φωνή και τσέμπαλο. Ενα ανθολόγιο προσωπικών επιλογών από την πολύχρονη πορεία τους στη μπαρόκ μουσική. Με αφετηρία την Ιταλία γίνεται μια συνοπτική χαρτογράφηση της Ευρώπης μέσα απο την μουσική γνωστών και άγνωστων συνθετών του 17ου και 18ου αιώνα. Θα ακουστούν μεταξύ άλλων έργα των Monteverdi, Purcell, Strozzi.
Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος

** 10 Αυγούστου
Καθολικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου (Αλευκάνδρα , Χώρα Μυκόνου )
΄Ωρα έναρξης 19.00 και 20.15 ( θα δοθούν 2 συναυλίες )

Dies Irae – Μουσική από το Μεσαίωνα
Σύνολο Κέντρου Παλαιάς Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα
Ένα αφιέρωμα στο σπάνιο αλλά και συναρπαστικό ρεπερτόριο του Μεσαίωνα με κύριο άξονα ύμνους και δοξολογίες για την Παναγία. Το γνωστό απόσπασμα από το Ρέκβιεμ DiesIrae (Ημέρα οργής) αποτελούσε για την εποχή σημείο αναφοράς ως αυτοτελή σύνθεση εμπνευσμένη από την Αποκάλυψη του Ιωάννη ενώ εμφανίστηκε και ως τραγούδι παρωδικού ύφους αποκτώντας έναν πιο δημώδη χαρακτήρα.
Συντελεστές: Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραίτη – τραγούδι και βιέλα/ Δημήτρης Κούντουρας – μεσαιωνικά φλάουτα & μουσική διεύθυνση/ Βάσω Καριώτη, Σοφία Κετεντζιάν, Ίριδα Σκολίδη – τραγούδι
**Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος

22 Αυγούστου
Πλατεία Άνω Μέρας
Ώρα έναρξης 22.30
Αποσπερίτες – Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα «Αποσπερίτες»
Οι Αποσπερίτες είναι ένα μουσικό νησιώτικο – λαϊκό σχήμα, που αποτελείται από μυκονιάτικα παιδιά γεμάτα όρεξη, κέφι & μεράκι για την μουσική. Με κύριο γνώμονα τη συνέχιση της μουσικής παράδοσης και ψυχαγωγίας του τόπου καταγωγής τους.

Πρωτοεμφανίστηκαν τον Αύγουστο του 2010 αποτελούμενοι από τους: Βασίλη Γρυπάρη στο βιολί και τον Μάριο Ζουγανέλη στο λαούτο. Έπειτα ακολούθησε ο Γρηγόρης Ξυδάκης στο μπουζούκι καθώς και συνεργασίες με τους συντοπίτες Μάριο Ξυδάκη στα τύμπανα & τον Νίκο Κοντιζά στην τσαμπούνα.
Συμμετοχή τοπικών χορευτικών συλλόγων και ομάδων.

** 25 Αυγούστου
Γήπεδο Άνω Μεράς
Ώρα έναρξης 21.00
«Για τον Θάνο» – Μια βραδιά αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο
Ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δυο και περισσότερες γενιές. Ο Σταυρός του Νότου είναι εδώ μαζί με τον Γουίλι, τον W. G. Allum και τους 7 Νάνους. Η Πιρόγα θα συναντήσει την Ελένη, τη Θεσσαλονίκη και η Ρόζα την πιο όμορφη θάλασσα.
Η μουσική παράσταση που έστησε με ιδιαίτερη μαεστρία ο Θάνος Μικρούτσικος ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Χρήστος Θηβαίος και Κώστας Θωμαΐδης πλαισιωμένοι από μια σπουδαία ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Θύμιος Παπαδόπουλος.

** 31 Αυγούστου
Πλατεία Καραολή Δημητρίου,
Ώρα έναρξης 21.00
Sugahspank
Γεωργία Καλαφάτη- Αλέκος Γεωργουλόπουλος

H Sugahspank, η πιο δυνατή φωνή του ελληνικού θηλυκού underground επανέρχεται με ένα bestof από τα άλμπουμ της σε ένα χορταστικό μείγμα από blues, hiphop, electronica και neosoul στοιχεία. Phatbeats, βρόμικες κιθάρες, ψυχεδελικά bangers, γυμνά gospel και πειραματισμός από μια καλλιτέχνη και performer που εδώ και χρόνια μας κρατά σε εγρήγορση. Μαζί της επί σκηνής ο Αλέκος Γεωργουλόπουλος σε κιθάρα, sequencers, liveelectronics, πλήκτρα, παραγωγή κι ενορχήστρωση.

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.