ΤΟΠΙΚΑ

Μύκονος: Ακόμα και οι «ποντικοί» έχουν πανάκριβα γούστα – Αρπάζουν από τσάντες των 10.000 ευρώ ως πανάκριβα ρολόγια

Μύκονος: Ακόμα και οι «ποντικοί» έχουν πανάκριβα γούστα – Αρπάζουν από τσάντες των 10.000 ευρώ ως πανάκριβα ρολόγια

Αγριο καθημερινό κυνηγητό της Αστυνομίας με κλέφτες από όλο τον κόσμο που αρπάζουν κυρίως από βίλες αλλά και στον δρόμο από ρολόγια Richard Mille αξίας €300.000 μέχρι διαμαντένια κολιέ, χρυσά βραχιόλια και δεκάδες τσάντες Chanel, Hermes, Louis Vuitton και Dior

Χειροποίητα ρολόγια κορυφαίων οίκων όπως Patek Philippe, Richard Mille κ.ά. των 300.000 ευρώ, χρυσαφικά αντίστοιχης αξίας, καθώς και τσάντες Gucci ή Prada των 10.000 ευρώ και άνω είναι μερικά μόνο από τα πολύτιμα αξεσουάρ που κλάπηκαν στη Μύκονο τις τελευταίες δύο εβδομάδες από συμμορίες. Οι «ποντικοί» εισβάλλουν κυρίως σε βίλες, με στόχο να αρπάξουν τους μικρούς θησαυρούς που μεταφέρουν οι τουρίστες στις αποσκευές τους.

patek-philippe-40

Το Patek Philippe των 40.000 ευρώ

Το πρωί της Κυριακής 19 Ιουνίου ένας Γάλλος τουρίστας σε έξαλλη κατάσταση προσέρχεται στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου για να καταγγείλει ότι την προηγούμενη μέρα στη βίλα όπου διέμενε στη θέση Πετεινάρος μαζί με τη σύζυγό του ένας άγνωστος άνδρας επιχείρησε να εισβάλει στο εσωτερικό της χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Ο κακοποιός κατάφερε να μπει από το παράθυρο και να εισέλθει στο εσωτερικό της πολυτελούς κατοικίας. Αφού έψαξε όλους τους χώρους και τους βοηθητικούς, εντόπισε αυτό που έψαχνε: το χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο οι Γάλλοι τουρίστες είχαν τοποθετήσει τα πολύτιμα αξεσουάρ που είχαν φέρει μαζί στις διακοπές τους. Ο δράστης έκλεψε ένα μαύρο ανδρικό ρολόι μάρκας Patek Philippe Montre Aquanaut, διαμέτρου 35 mm, αξίας 40.000 ευρώ.

Τρίτη 21 Ιουνίου

Βίλα στο Πουλί

f2_mykonos_cavo_dante_38
Η εντυπωσιακή βίλα στην περιοχή Πλυντρί με ενοίκιο 60.000 ευρώ την εβδομάδα όπου διέμεναν μια πανέμορφη Ρωσίδα και ο Ισραηλινός σύζυγός της. Οι κακοποιοί μπήκαν από μία ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα

Κοσμήματα 260.000 ευρώ
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, κατά τις 21.30-23.30, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες μπούκαραν στο εσωτερικό βίλας στην περιοχή Πουλί, απ’ όπου έκλεψαν πολύτιμα αντικείμενα και μετρητά που ανήκουν σε Αμερικανούς τουρίστες από το Μίτσιγκαν. Αφού έκαναν άνω κάτω τη βίλα, εντόπισαν και αφαίρεσαν τα εξής: ένα κολιέ φλοράλ σε ροζ χρυσό με διαμάντια, ένα δαχτυλίδι σε ροζ χρυσό με διαμάντι, ένα βραχιόλι σε ροζ χρυσό με διαμάντι, ένα ζεύγος ασημένια σκουλαρίκια, ένα κολιέ χρυσό με μικρό ζαφείρι, ένα ζεύγος σκουλαρίκια χρυσά με πέρλα, ένα δαχτυλίδι 18Κ με ματάκι Yossi Harrari, ένα δαχτυλίδι πλατινένιο με ματάκι και ζαφείρι Yossi Harrari, συνολικής αξίας 260.000 ευρώ. Από τον σύζυγό της έκλεψαν 2.500 ευρώ σε μετρητά και ένα ανδρικό ρολόι Penerai Luminor, αξίας 10.000 ευρώ.

Βίλα στο Πλυντρί

f4_mdn-leclerc-watch

Ρολόι Richard Mille

300.000 ευρώ

Την ίδια ημέρα (21 Ιουνίου) οι κακοποιοί της Μυκόνου χτύπησαν βίλα στην περιοχή Πλυντρί που είχαν νοικιάσει για τις διακοπές τους μια Ρωσίδα και ο Ισραηλινός σύζυγός της. Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα σπίτια του νησιού, το οποίο διαθέτει σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και καλή φύλαξη, γι’ αυτό και οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι η δουλειά πρέπει να έγινε εκ των έσω. Οι κακοποιοί εισέβαλαν στη βίλα μεταξύ 00.15-01.45. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων που είχαν βγει για διασκέδαση στη Χώρα, μπήκαν στο εσωτερικό του δωματίου τους από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν ένα ανδρικό ρολόι χειρός Richard Mille, αξίας 300.000 ευρώ, γυναικεία χρυσαφικά (αλυσίδα λαιμού, περιδέραιο, αλυσίδα χεριού και δαχτυλίδι από λευκόχρυσο και διαμάντια), αξίας 300.000 ευρώ. Επιπλέον, τρεις γυναικείες τσάντες Chanel και Louis Vuitton, αξίας 10.000 ευρώ, και πέντε ζευγάρια γυαλιά ηλίου Chrome Hearts, αξίας 6.000 ευρώ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου

Λιμάνι Μυκόνου

1626091186_B1433DIDLQ_D307_E01_ZHC_11zon

Κοσμήματα 10.000 ευρώ

Θύμα των συμμοριών που λυμαίνονται το νησί έπεσε και μια Κορεάτισσα, όχι όμως μέσα στη βίλα που είχε νοικιάσει. Η 66χρονη τουρίστρια περπατούσε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου μαζί με την οικογένειά της στο λιμάνι της Μυκόνου όταν αντιλήφθηκε ότι ένας άγνωστος άνδρας κατάφερε να της αφαιρέσει μέσα από το σακίδιο πλάτης της ένα μικρότερο υφασμάτινο σακίδιο, χρώματος μπλε, που περιείχε το διαβατήριό της, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ένα χρυσό δαχτυλίδι από πολύτιμο λίθο, δύο χρυσά σκουλαρίκια, ένα ασημένιο κολιέ με διαμάντι και ρουμπίνι και ένα χρυσό βραχιόλι με πέρλες, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Σάββατο 25 Ιουνίου

Βίλα στον Κούνουπα

Ρολόι Breitling 3.000 ευρώ

Στις 25 Ιουνίου ένας συμπατριώτης μας, κάτοικος Διονύσου, που βρισκόταν στη Μύκονο για διακοπές με την παρέα του έχοντας κλείσει για τη διαμονή τους βίλα στην περιοχή του Κούνουπα, πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου για να καταγγείλει και αυτός με τη σειρά του ότι έπεσε θύμα κακοποιών που εισέβαλαν στην κατοικία τους. Από τον ίδιο οι επιτήδειοι αφαίρεσαν 500 ευρώ που βρήκαν σε ένα συρτάρι. Από τον φίλο του ένα ανδρικό ρολόι μάρκας Breitling με ασημένιο μπρασελέ, λευκό καντράν και περιμετρικά κόκκινο, αξίας 3.000 ευρώ, και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Από το τρίτο μέλος της παρέας πήραν 1.200 ευρώ σε μετρητά και από το τέταρτο μέλος 4.000 ελβετικά φράγκα και μια κάμερα Polaroid. Επίσης, κλάπηκαν διάφορα είδη ρουχισμού.

Κυριακή 26 Ιουνίου

Βίλα στο Φανάρι

louis-vuitton-neverfull-mm-tote-bag-other-monogram-canvas-handbags--M46077_PM2_Front-view_11zon

Τσάντες Gucci και Louis Vuitton των 1.500 ευρώ

Την περασμένη Κυριακή (26 Ιουνίου) οι ληστές της Μυκόνου έβαλαν στο στόχαστρο μια παρέα Βρετανών τουριστών που είχαν νοικιάσει μια πολυτελέστατη βίλα στην περιοχή Φανάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», οι δράστες πρέπει να είχαν πληροφόρηση εκ των έσω, διότι η συγκεκριμένη παρέα είχε μαζί της έναν μικρό θησαυρό με αξεσουάρ. Γι’ αυτό και στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών του νησιού έχουν μπει όλοι όσοι είχαν πρόσβαση στη συγκεκριμένη βίλα, από τον κηπουρό μέχρι την καμαριέρα. Και σε αυτή την περίπτωση, οι επιτήδειοι παρακολουθούσαν τα υποψήφια θύματά τους και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν, δηλαδή όταν εκείνοι θα έφευγαν από το σπίτι για να διασκεδάσουν σε κάποιο από τα πανάκριβα εστιατόρια στη Χώρα.

Οταν βεβαιώθηκαν ότι οι ένοικοι είχαν φύγει, εισέβαλαν στο σπίτι από το παράθυρο που διαθέτει το δωμάτιο του μπάνιου και αφού έψαξαν όλα τα δωμάτια και τους λοιπούς εσωτερικούς χώρους κάνοντας τη βίλα άνω κάτω αφαίρεσαν από τον πρώτο Βρετανό τουρίστα και μόνιμο κάτοικο Λονδίνου τα εξής πολύτιμα αντικείμενα: μια τσάντα χειρός μάρκας Gucci, χρώματος μαύρου, αξίας 1.500 ευρώ. Μια τσάντα χειρός Louis Vuitton, χρώματος καφέ, αξίας 900 ευρώ. Μια τσάντα χειρός Valentino, χρώματος χρυσού, αξίας 1.300 ευρώ. Ενα πορτοφόλι μάρκας Louis Vuitton, αξίας 330 ευρώ. Μια ζώνη μέσης Gucci, αξίας 300 ευρώ. Μια πιστωτική κάρτα Nationwide και μετρητά 500 ευρώ. Η συνολική αξία των παραπάνω κλοπιμαίων ανέρχεται σε 4.830 ευρώ.

Από τον δεύτερο Βρετανό τουρίστα έκλεψαν το διαβατήριό του, 1.500 λίρες Αγγλίας που βρήκαν σε ένα συρτάρι, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου Gucci, αξίας 300 ευρώ, ένα ζευγάρι παπούτσια Valentino Trainers, αξίας 500 ευρώ, και κλειδιά αυτοκινήτου τύπου βαν, αξίας 300 ευρώ. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε 2.839 ευρώ.

Από τον τρίτο Βρετανό τουρίστα, επίσης κάτοικο Λονδίνου, άρπαξαν το διαβατήριό του, 1.500 λίρες Αγγλίας, μια τσάντα Louis Vuitton, χρώματος μαύρου, αξίας 1.200 ευρώ. Επίσης, από τη Βρετανίδα τουρίστρια της παρέας έκλεψαν την πιστωτική κάρτα της τράπεζας Lloyds και από το πέμπτο μέλος το διαβατήριό του.

Βίλα στο Τηγάνι

Ηrmes-Kelly--7799-euro

Τσάντες Hermes Kelly 13.829 ευρώ

Την ίδια ημέρα (26 Ιουνίου) μια Βρετανίδα τουρίστρια προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου μαζί με τον σύζυγό της και την κόρη της για να καταγγείλει μία ακόμη κλοπή που συνέβη στη βίλα που είχαν κλείσει για τις διακοπές τους στην περιοχή Τηγάνι. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης ή οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα με αιχμηρό αντικείμενο. Οταν οι τουρίστες επέστρεψαν στο σπίτι, το βρήκαν ανάστατο, με όλες τις βαλίτσες τους ανοιγμένες και τα ρούχα τους πεταγμένα εδώ κι εκεί. Οι ληστές στάθηκαν τυχεροί και εδώ, αφού βρήκαν πανάκριβα αξεσουάρ και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα έκλεψαν: δύο τσάντες μάρκας Hermes Kelly, η μία κόκκινη και η άλλη κίτρινου χρώματος, συνολικής αξίας 13.829 ευρώ. Ενα χρυσό δαχτυλίδι με διαμαντένια πέτρα, αξίας 1.894 ευρώ. Ενα κολιέ Vivienne Westwood 284 ευρώ. Ενα κολιέ Tiffany, αξίας 3.978 ευρώ. Ενα διαμαντένιο περιδέραιο, αξίας 1.420 ευρώ. Ενα ρολόι, αξίας 1.894 ευρώ. Ενα κολιέ Dior, αξίας 663 ευρώ. Ενα δαχτυλίδι Panther, αξίας 3.500 ευρώ. Μια λευκή τσάντα Hermes, αξίας 9.000 ευρώ. Μια τσάντα Dior, αξίας 3.788 ευρώ. Μια τσάντα παραλίας Valentino, αξίας 1.894 ευρώ. Μια τσάντα παραλίας Prada, αξίας 1.515 ευρώ. Μια τσάντα Chanel, αξίας 4.000 ευρώ. Μια τσάντα Goyard, αξίας 1.231 ευρώ. Μια κάμερα GoPro, αξίας 600 ευρώ. Τρία ακουστικά, συνολικής αξίας 615 ευρώ.
πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.