ΤΟΠΙΚΑ

ΜΥΚΟΝΟΣ 2019

ΜΥΚΟΝΟΣ 2019
Εξαιρετική δουλειά και παρουσίαση στις ομορφιές του νησιού στο ημερολόγιο του Δήμου Μυκόνου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Πρόκειται για μια εξαιρετική παρουσίαση της Άνω Μεράς Μυκόνου, όπως εξάλλου φανερώνει και ο τίτλος της έκδοσης, «Άνω Μερά – η Μύκονος του χωριού»

Σε 36 σελίδες, αρχικά αναπτύσσεται μεθοδικά και ευσύνοπτα η ιστορία της Άνω Μεράς από την προϊστορική εποχή έως τις μέρες μας, κείμενο που επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Πελέκης. 

Στη συνέχεια και στην παρουσίαση των ημερολογιακών μηνών σημειώνεται η τοπική ταυτότητα του χθες και του σήμερα, μέσα από πρωτότυπο υλικό. 

Φωτογραφίες ανωμερίτικων αρχοντικών, αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, μονές και μοναστήρια, χωριά, ξερολιθιές, μονοπάτια, υγροβιότοποι, λαγκαδιές, παραλίες, γιορτές και έθιμα είναι κάποιες από τις θεματικές ενότητες του ημερολογίου.

 

Στο εισαγωγικό κείμενο-χαιρετισμό με τίτλο «Άνω Μερά η Μύκονος της καρδιάς μας», ο Δήμαρχος Κων/νος Κουκάς, μιλά με θαυμασμό για τον τόπο καταγωγής του, ενώ τονίζει την προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την προβολή, ανάδειξη και ενίσχυση του οικισμού, μέσα από συντονισμένες ενέργειες.

 

Η έκδοση είναι δίγλωσση (ελληνικά – αγγλικά), περιλαμβάνει τοπικό εορτολόγιο, και όπως κάθε χρόνο, συμπληρώνεται από ευχετήρια κάρτα του Δήμου, όπου παρουσιάζεται η μοναδικής ομορφιάς «Παναγιά της Ελιάς». 

Διανέμεται δωρεάν σε όλους τους κατοίκους του νησιού, και χρησιμοποιείται για την προβολή της Μυκόνου από τους φορείς. 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε με την ευκαιρία της έκδοσης του Ημερολογίου του Δήμου Μυκόνου για το 2019:

«Είναι όντως η πρώτη φορά που το Ημερολόγιό μας έχει αφιέρωμα στην Άνω Μερά.

Η Άνω Μερά πέραν του επίκεντρου της θρησκευτικής ορθόδοξης λατρείας της Μυκόνου – λόγω της ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής – αποτελεί και έναν κυρίαρχο τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να γνωρίσετε λίγο καλύτερα την Άνω Μερά!»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.