ΤΟΠΙΚΑ

Μυκονιάτισα κατηγορείται για εμπρησμό στην περιοχή Ληνώ του νησιού

Μυκονιάτισα κατηγορείται για εμπρησμό στην περιοχή Ληνώ του νησιού

Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου της πυροσβεστικής  για εξηγήσεις πρόκειται να περάσει γυναίκα ηλικίας περίπου στα 60 που λίγο έλλειψε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά με πυρκαγιά στο νησί.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται και για στενό συγγενικό πρόσωπο στελέχους   της πολιτικής προστασίας του Δήμου Μυκόνου και  βρίσκεται πλέον  αντιμέτωπη με την κατηγορία για εμπρησμό που προκάλεσε σε αγροτική περιοχή στην περιοχή Ληνω(Κορακια) την Παρασκευή 19/4.

Όλα ξεκίνησαν όταν γυναίκα έβαλε φωτιά σε οικόπεδο για να κάψει ξερά χόρτα και της ξέφυγε με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε διπλανά χωράφια και χώρους ξένης ιδιοκτησίας προκαλώντας ζημιές μεγάλης αξίας .

 

Οι κάτοικοι αναστατωμένοι κάλεσαν το 199 όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσιας Μυκόνου επενέβησαν άμεσα και έσβησαν  την πυρκαγιά έπειτα από αρκετή ώρα.

Απούσα η πολιτική προστασία του Δήμου Μυκόνου καθώς δεν φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα  τους πολίτες για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς  καθώς έρχεται το καλοκαίρι και ήδη απο τις 15 Απριλίου έχει απαγορευτεί η καύση  χόρτων και υλικών αλλά και οι θερμές εργασίες στην ύπαιθρο κάθε είδους.

Οι παραβάτες θα έρχονται πλέον αντιμέτωποι με μεγάλες κυρώσεις αλλά αυτό που προέχει είναι η ενημέρωση των κατοίκων καθώς και η έγκαιρη αντιμετώπιση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.