ΤΟΠΙΚΑ

«Μπορεί να σωθεί η σαιζόν που ουσιαστικά αρχίζει τώρα»

«Μπορεί να σωθεί η σαιζόν που ουσιαστικά αρχίζει τώρα»
Ο Γιάννης Κουτσούκος κάνει την διαφορά στον τομέα των τροφίμων και μιλάει για την επόμενη μέρα μετά την κρίση που ξέσπασε με την πανδημία

Είναι ένας από τους γνωστούς και σημαντικούς επιχειρηματίες της Μυκόνου, ο Γιάννης Κουτσούκος  με έντονη και πολυεπίπεδη δραστηριότητα στον τομέα των τροφίμων του νησιού έχει καταφέρει να κατέχει τα πρωτεία στη Μύκονο σε ένα χώρο ιδιαίτερο και νευραλγικό κυρίως αυτή την εποχή μετά την κρίση που ξέσπασε με την πανδημία.

Η εταιρία του Koutsoukos Foods έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κύκλο εργασιών στο νησί και οι καινοτομίες που ο ίδιος ο Γιάννης Κουτσούκος έχει κατορθώσει να φέρει κάνουν την διαφορά.

Ο ίδιος ένας απλός στην καθημερινότητα του αλλά έντονα διορατικός επιχειρηματίας δεν εφησυχάζει και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων τόσο στο χώρο του όσο και σε ευρύτερο πεδίο καθώς υπεραγάπα το νησί του και είναι πάντα στις επάλξεις όταν αυτό τον χρειάζεται.

 

Ο Γιάννης Κουτσούκος μίλησε στο MykonosVoice.gr για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την κρίση που ξέσπασε με την πανδημία.

Πόσο επηρεάζει την Μύκονο η πανδημία και τι θα γίνει την επόμενη μέρα;

Όπως σε όλο τον πλανήτη έτσι και το νησί μας που έχει  μια ιδιαίτερη και μοναδική θέση πλέον στην παγκόσμια τουριστική σκηνή,έχει επηρεαστεί όπως είναι φυσικό από την κρίση της πανδημίας.

Στη Μύκονο μας δυσκόλεψε λίγο παραπάνω γιατί είχαμε και ορισμένα κρούσματα και αυτό μας έκανε να σκεφτόμαστε περισσότερο τις κινήσεις μας ειδικά τις πρώτες μέρες.Νομίζω ότι όσο θα περνάει ο καιρός θα είμαστε πιο κοντά στο να βρεθεί έστω σε πρώτη φάση μια θεραπεία και κατόπιν ίσως το εμβόλιο για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

Με την πανέμορφη σύζυγο του σε οικογενειακές στιγμές.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 

Τι γίνεται με τον τουρισμό και πόσο θα επηρεάσει τον τομέα της εστίασης και των τροφίμων;

Είναι ένα δύσκολο αλλά και συνάμα ιδιαίτερο καλοκαίρι και ειδικά στον τομέα του τουρισμού που επηρεάζει όπως είναι φυσικό και όλες τις υπόλοιπες  δραστηριότητες όπως είναι και ο δικός  μας κλάδος των τροφίμων…Τώρα θα κριθεί πως θα είναι τα πράγματα και πως θα εξελιχθούν καθώς η σαιζόν ουσιαστικά θα ξεκινήσει μετά της 15 Ιουλίου οπότε και θα ανοίξουν σχεδόν όλες οι πύλες εισόδου στο νησί και κυρίως από χώρες που μπορεί να είχαν κρούσματα.

Τι προβλέψεις κάνετε για τον τουρισμό;

Δύσκολη χρονιά αλλά όχι ακατόρθωτο να μπορέσουμε τελικά να σώσουμε την παρτίδα και να περιοριστεί η ζημιά.Μπορούμε να τα καταφέρουμε ειδικά από τώρα και μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη όπου ευελπιστούμε να ξεκινήσει η αγορά να λειτουργεί.Αρκετά μαγαζιά ή και ξενοδοχειακές μονάδες δεν είχαν ακόμα ανοίξει ή υπολειτουργούσαν, τώρα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό να δούμε τις αντιδράσεις της αγοράς.

Η εταιρία Κουτσούκος Foods πως αντέδρασε στην κρίση;

Η εταιρία μας πάντα με καινοτόμες προτάσεις σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι αυτός των τροφίμων δεν σταμάτησε μέσα στην κρίση της πανδημίας να δημιουργεί ιδέες.Η άψογη συνεργασία με τους πελάτες μας και πάνω από όλα η υπευθυνότητα που διακρίνει τις κινήσεις μας μας έχουν βοηθήσει ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Ποιος ο προσωπικός σας στόχος για την σαιζόν;

Υγεία είναι το σημαντικότερο και πολύτιμο αγαθό στις μέρες μας.Μόνο υγεία σε όλους τους ανθρώπους.Αγαπάμε τον τόπο μας την Μύκονο και θέλουμε να τον βλέπουμε να ευημερεί.Οι Μυκονιάτες είμαστε ένας ωραίος λαός και φιλόξενος και πάντα παλεύουμε με σκοπό την δημιουργία και το καλύτερο.Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.