ΤΟΠΙΚΑ

Μπαίνει στοπ στη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή

Μπαίνει στοπ στη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή

Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγο καιρό η χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή, μια κατάσταση που είχε οδηγήσει την Ελλάδα να καταγράφει πανευρωπαϊκό «ρεκόρ» στην κατανάλωση αντιβιοτικών.

Από σήμερα, βάσει νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά είχε «παγώσει» η εφαρμογή του εξαιτίας της πανδημίας, είναι υποχρεωτική η συνταγή για να χορηγηθεί αντιβίωση από τα φαρμακεία.

Κατόπιν επικοινωνίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνεται μια μικρή παράταση προσαρμογής των συστημάτων της ΗΔΙΚΑ στις απαιτήσεις του νόμου.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ, απαιτείται να ενημερωθούν οι υγειονομικοί και ειδικά αυτών που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ( π.χ. οδοντίατροι).

Η στόχευση, πάντως, του υπουργείου Υγείας είναι να μην δοθεί ξανά αντιβιοτικό χωρίς συνταγή, η οποία θα είναι άυλη. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί στην οποία σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο νόμος για χορήγηση όλων των φαρμάκων (και των αντιβιοτικών) μόνο με ιατρική συνταγή ισχύει εδώ και 46 χρόνια.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.