ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική από τον Μεσαίωνα στο Mykonos Art Festival

Μουσική από τον Μεσαίωνα στο Mykonos Art Festival

Στο πλαίσιο του Mykonos Art Festival 2022, για πρώτη φορά φέτος  θα ανοίξει τις πόρτες της, η Καθολική Εκκλησια της Παναγίας του Ροδαρίου, στην πλατεία Αλευκάνδρας στη Χώρα,  στις 10 Αυγούστου για μια συναυλία Μεσαιωνικής Μουσικής, με την συμμετοχή του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα.

Ένα αφιέρωμα στο σπάνιο αλλά και συναρπαστικό ρεπερτόριο του Μεσαίωνα με κύριο άξονα ύμνους και δοξολογίες για την Παναγία.

Το γνωστό απόσπασμα από το Ρέκβιεμ Dies Irae (Ημέρα οργής) αποτελούσε για την εποχή σημείο αναφοράς ως αυτοτελή σύνθεση εμπνευσμένη από την Αποκάλυψη του Ιωάννη ενώ εμφανίστηκε και ως τραγούδι παρωδικού ύφους αποκτώντας έναν πιο δημώδη χαρακτήρα.

Το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών παρουσιάζει θεματικά προγράμματα εν πολλοίς άγνωστου ρεπερτορίου του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα

Συντελεστές:

Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραϊτη – τραγούδι και βιόλα

Δημήτρης Κούντουρας – μεσαιωνικά φλάουτα & μουσική διεύθυνση

Βάσω Καριώτη, Σοφία Κετεντζιάν, Ίριδα Σκολίδη – τραγούδι

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ – ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ,, τηλ. 2289028636 , εσωτ. 302  Δευτέρα
– Παρασκευή  09.00- 16.00

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.