ΤΟΠΙΚΑ

Μοίρασε δώρα στους «μικρούς αγγέλους» η Κατερίνα Μονογυιού

Μοίρασε δώρα στους «μικρούς αγγέλους» η Κατερίνα Μονογυιού
Πλούσια η κοινωνική δράση της Κατερίνας Μονογυιού που επισκέφθηκε την «Παλάμη του Θεού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Εργασίας,η Κατερίνα Μονογυιού επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό “Παλάμη του Θεού ” της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και μοίρασε δώρα στους μικρούς αγγέλους με πολλές τρυφερές αγκαλιές.

Τόνισε χαρακτηριστικά:


«Η εκμετάλλευση και ποδοπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών είναι αδιαμφισβήτητα άδικη και οφείλει καθένας από εμάς να συμβάλει στην καταπολέμηση τέτοιων γεγονότων.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στίς 12 Ιουνίου , καθιερώθηκε δε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία. Σαν κράτος και σαν πολιτεία έχουμε χρέος να καταπολεμήσουμε την παιδική εργασία και να εξαλείψουμε την παράνομη διακίνηση παιδιών. Δυστυχώς και στη πατρίδα μας τα αποτρόπαια και ντροπιαστικά αυτά φαινόμενα είναι συνήθη τα τελευταία έτη,κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που προσέβαλε την αξιοπρέπεια την ανθρώπων. Η εκμετάλλευση σε αυτήν την τρυφερή ηλικία δεν κρίνεται μόνον άδικη αλλά και κατά κύριο λόγο απάνθρωπη».

Τέλος,η 12η Ιουνίου είναι, επίσης, αφιερωμένη στα παιδιά της αφρικανικής ηπείρου, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται από πολύ τρυφερές ηλικίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.