ΤΟΠΙΚΑ

Μητσοτάκης στην Bild: Όχι μουσική στην εστίαση αυτό το Σαββατοκύριακο – Τι θα γίνει το καλοκαίρι με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Μητσοτάκης στην Bild: Όχι μουσική στην εστίαση αυτό το Σαββατοκύριακο – Τι θα γίνει το καλοκαίρι με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Καλοκαίρι με μουσική στην εστίαση και επέκταση στο ωράριο κυκλοφορίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη Bild – Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες και στους εσωτερικούς χώρους

Στα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό, ενόψει καλοκαιριού, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη Bild, και πιο συγκεκριμένα προανήγγειλε επέκταση στο ωράριο κυκλοφορίας, επιστροφή της μουσικής στην εστίαση ενώ αργεί ακόμα η μέρα που θα πετάξουμε τις μάσκες.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το πώς θα βιώσει ένας Γερμανός τουρίστας την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 00.30 και την έλλειψη μουσικής στην εστίαση, επισκεπτόμενος τη χώρα μας,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Καταρχάς, έχουμε έναν οδικό χάρτη, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τα μέτρα καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται. Και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Επομένως, θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες. Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό. Υπάρχει ένας απλός λόγος. Όταν ακούγεται μουσική, ο κόσμος μιλάει πιο δυνατά. Θα έχουμε και πάλι μουσική το καλοκαίρι και αναμένω επίσης πως το ωράριο κυκλοφορίας θα επεκταθεί. Επομένως, θα έλεγα ότι κατά 90% θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι».

Ναι στις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

«Αναμένω πως οι μάσκες θα διατηρηθούν σίγουρα στους εσωτερικούς χώρους. Σε ό,τι αφορά τους εξωτερικούς χώρους, όταν τρως σε ένα εστιατόριο δεν είσαι υποχρεωμένος να φοράς μάσκα. Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές. Έχεις τη μάσκα σου, εισέρχεσαι στο εστιατόριο και μετά την βγάζεις» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Εμβολιασμοί στα νησιά και προστασία ντόπιων και τουριστών

Ερωτηθείς για τα χαμηλότερα ποσοστά των εμβολιασμένων σε δημοφιλή νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά και πώς θα προστατευτούν ντόπιοι και τουρίστες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι οι εμβολιασμοί στα νησιά έχουν ξεκινήσει νωρίτερα από ό,τι στην ηπειρωτική χώρα. «Ξεκινήσαμε με τα μικρότερα νησιά και τώρα κινούμαστε προς τα μεγαλύτερα νησιά. Επομένως τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες άνω των 18. Επίσης χρησιμοποιούμε το εμβόλιο της J&J, που είναι μονοδοσικό εμβόλιο, για να είμαστε και πιο ταχείς στη διαδικασία εμβολιασμού στα νησιά. Είναι αλήθεια πως κάποια νησιά δεν τα πάνε τόσο καλά όσο άλλα». Ο πρωθυπουργός δήλωσε σίγουρος ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών θα επιταχυνθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Πότε θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί

«Είπα στον κόσμο, πριν από έναν μήνα, όταν τα πράγματα ακόμα δεν ήταν τόσο καλά, ότι σε ένα μήνα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Και είναι όντως. Μπορώ να σας πω τώρα ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Επομένως, σε ό,τι αφορά την high season, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση για το πότε θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί.

Πότε θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης

Μέσα στο καλοκαίρι εκτιμά ο πρωθυπουργός ότι θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. «Και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και πάλι ανάλογα με το πώς ορίζουμε την ανοσία της αγέλης, 65% – 70% του πληθυσμού, και είναι σημαντικό να εγκριθούν τα εμβόλια για τους εφήβους. Αναμένουμε την ευρωπαϊκή έγκριση ώστε να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τα νεότερα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και άνω. Αυτό θα είναι σημαντικό για τη σχολική χρονιά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.