ΤΟΠΙΚΑ

Μητσοτάκης για Μύκονο: Δεν νοείται να υπάρχει νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου

Μητσοτάκης για Μύκονο: Δεν νοείται να υπάρχει νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου
Στο νησί θα σταλούν κλιμάκια για πολεοδομικούς ελέγχους – Ενίσχυση της αστυνόμευσης

Σύσκεψη με αντικείμενο ζητήματα της Μυκόνουπραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της σύσκεψης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα: σε πολεοδομικό επίπεδο και στο επίπεδο της αστυνόμευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μικτού κλιμακίου από Επιθεωρητή Δόμησης, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, ενώ με διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές. Αποφασίστηκε επίσης η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

Ως προς το πολεοδομικό της Μυκόνου, στόχος είναι να μπει σε μια τάξη το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πάνε μικρά κλιμάκια για ελέγχους επί καταγγελιών που έχουν γίνει.

Κατά πληροφορίες, στις Αρχές υπάρχουν περίπου 200 καταγγελίες για αιγιαλό, ρέματα κ.ο.κ. Αυτές θα πρέπει να ελεγχθούν το επόμενο διάστημα.

Ως προς την αστυνόμευση, το ζήτημα δεν είναι να υπάρξει, όπως έιπαν, απλά ενίσχυση του ΑΤ Μυκόνου ποσοτικά, αλλά με εκπαιδευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών ή του Εκβιαστών. Την επόμενη εβδομάδα θα εξειδικευτεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει ενίσχυση ΑΤ Μυκόνου για τη θερινή περίοδο με 80-100 αστυνομικών. Θα οριστεί νέος διοικητής ΑΤ Μυκόνου, ώστε να μην υπάρχει κάποιος που μένει πάνω από έναν χρόνο και θα γίνουν ειδικές Αστυνομικές Επιχειρήσεις, καταδρομικά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.