ΤΟΠΙΚΑ

Μια υπέροχη παράσταση στη Δήλο

Μια υπέροχη παράσταση στη Δήλο

Η παράσταση «Anamnesis» της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με τους δυνατούς άνεμους να φτάνουντα 9 μποφόρ. Το απαγορευτικό απόπλου δεν επέτρεψε στα καράβια που εκτελούν το δρομολόγιο Δήλο- Μύκονο να μεταφέρουν τους θεατές. Η παράσταση έγινε παρουσία του προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, μελετητών και επιστημόνων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής που εργάζονται στη Δήλο.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες η καλλιτεχνική ομάδα, που παραμένει αποκλεισμένη στο νησί από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, ξεπέρασε τον εαυτό της για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την «Αnamnesis». Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες και ταβίντεο από την παράσταση μαρτυρούν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ερμηνευτών να μεταμορφώνονται σε αρχαίες μνήμες της Δήλου, με τους θυελλώδεις ανέμους να δίνουν το δικό τους χορό στο ιερό νησί του Αρχιπελάγους.

Η καλλιτεχνική ομάδα της «Anamnesis» με αφοπλιστική ικανότητα υπερέβη τις δυσκολίες και μετέδωσε τη σκηνική μαγεία παράλληλα με ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σθένους. Με απόφαση της,η παράσταση μεταφέρθηκε να παιχτεί ξανά την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ώστε να την παρακολουθήσουν οι θεατές, στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επέτρεπαν την έναρξη των δρομολογίων Δήλος- Μύκονος. Δυστυχώς όμως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος και η «Anamnesis»ματαιώθηκε.

Η καλλιτεχνική ομάδα συνεχίζει και σήμερα να είναι αποκλεισμένη στη Δήλο.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή προσπάθησε με κάθε τρόπο και μέσο να ξεπεραστούν οι δυσμενείςσυνθήκες και να βρεθούν λύσεις για την ασφαλήμεταφορά των θεατών ώστε να απολαύσουν αυτό το σύνθετο και απαιτητικό πολιτιστικό εγχείρημα που φέρνει σε άμεσο και δημιουργικό διάλογο την Τέχνη με την Ιστορία, το λόγο, τη φύση και τα όνειρα.

Η καλλιτεχνική ομάδα και η παραγωγή εκφράζει την ευγνωμοσύνη της και ευχαριστεί θερμά τους θεατές για όλα τα μηνύματα κατανόησης και στήριξης που έλαβε γνωρίζοντας πως το κοινό έχει επενδύσει προσωπικό χρόνο και χρήματα, καθώς και όλους τους φορείς που στάθηκαν αρωγοί για την υλοποίηση της παράστασης.

Για την παράσταση συνεργάστηκαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Μυκόνου, η Ένωση Ξενοδόχων Μυκόνου, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Delos Tours, το ταξιδιωτικό γραφείο  Sea and SkyManesis και το ξενοδοχείο Myconian Collection.

Πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις μελλοντικές παραστάσεις  που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.