ΤΟΠΙΚΑ

Μια σπουδαία πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου

Μια σπουδαία πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου
Συγκρότηση εθελοντικών ομάδων καλεί ο Δήμος Μυκόνου για την προστασία των αδυνάτων πολιτών της περιοχής

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κατόπιν της απόφασης που έλαβε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/3/2020,

ΚΑΛΕΙ

όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συγκρότηση των εθελοντικών ομάδων με στόχο την ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας αυτές τις δύσκολες ώρες, να εκφράσουν ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον τους στο mayor@mykonos.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι απόλυτα υγιείς, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να μην έχουν ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενες χώρες από τον SARSCOV-2.

Ενδεικτικά, θα πραγματοποιείται καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου, θα προσφέρεται φαρμακευτική περίθαλψη και θα παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης. Επιπλέον, θα υπάρχει συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, στη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων και στη διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ και κάθε άλλη εργασία με σκοπό την αποτροπή διάδοσης του ιού SARS-CoV-2.

Η συνεργασία και η αλληλεγγύη αποτελούν το μοναδικό και πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και επιβεβαιώσουμε τις αρχές και τις αξίες της τοπικής μας κοινωνίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.