ΤΟΠΙΚΑ

Μια σπουδαία ημερίδα στο Γρυπάρειο για την οδική ασφάλεια των πολιτών της Μυκόνου

Μια σπουδαία ημερίδα στο Γρυπάρειο για την οδική ασφάλεια των πολιτών της Μυκόνου

Μια σπουδαία δράση και εξαιρετική ημερίδα έλαβε χώρα με την οργάνωση του  Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου  και τους ανθρώπους απο τον  Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Σύγχρονη Παιδεία”.Με την συμμετοχή της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδική Ασφαλείας κα. Βασιλικής Μυλωνά,αλλά και της Αρχιφύλακας στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας ΜυκόνουΤροχαία Μυκόνου κα. Αντιγόνης Μαυρογονάτου, ήταν μία ακόμη πρωτοβουλία της τοπικής  κοινωνίας, ώστε οι πολίτες και ειδικά οι νέοι να έχουν μία υπεύθυνη και αξιόπιστη ενημέρωση για την οδική ασφάλεια.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε στην ομιλία του:
«Είναι πράγματι
, πάρα πολύ δύσκολη η συγκυρία στην οποία πραγματοποιείται αυτή η εξαιρετική ημερίδα από το Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Σύγχρονη Παιδεία”.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας έχουν συγκλονίσει όλους καιέχουν επαναφέρει με τον πλέον τραγικό, δυστυχώς, τρόπο τα ζητήματα της πρόληψης, της οργάνωσης, του προγραμματισμού, της διαφάνειας ως βασικά ζητούμενα της ελληνικής Πολιτείας.

Μιας Πολιτείας, που όφειλε και οφείλει να δημιουργεί σύγχρονες υποδομές,ώστε να μπορούν οι πολίτες, πλέον στο 21ο αιώνα, να μετακινούνται με ασφάλεια και ταχύτητα.Αυτό, ήταν και είναι το καθήκον της κάθε Πολιτείας και αυτό οφείλουμε όλοι μαζί, Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες να το διεκδικήσουμε, να το απαιτήσουμε και να το επιβάλλουμε.

Με τη σκέψη στα θύματα και στις οικογένειές τους,αλλά και στους τραυματίες που δίνουν τη δική τους μάχη,θα ήθελα να επισημάνω ότι,δυστυχώς,κάθε χρόνο στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες θρηνούμε εκατοντάδες και χιλιάδες θύματα και τραυματίες από την κακή οδική συμπεριφορά,αλλά και πολλές φορές από την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά του επαρχιακού.

Στο πλαίσιο αυτό,η σημερινή ημερίδα με τη συμμετοχή της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδική Ασφαλείας κα. Βασιλικής Μυλωνά,αλλά και της Αρχιφύλακας στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας ΜυκόνουΤροχαία Μυκόνου κα. Αντιγόνης Μαυρογονάτου,εντάσσεται σε άλλη μία πρωτοβουλία της τοπικής μας κοινωνίας, ώστε οι πολίτες και ειδικά οι νέοι μας,να έχουν μία υπεύθυνη και αξιόπιστη ενημέρωση.

Με τη δέσμευση ότι ο Δήμος μας θα συνεχίσει να στηρίζει και υλικά και ηθικά αντίστοιχες εκδηλώσεις, θα παρακολουθήσω με πολύ μεγάλη προσοχή τις εργασίες της ημερίδας καιεύχομαι πραγματικά να συμβάλει ουσιαστικάκαι στην ενημέρωση, και στην ευαισθητοποίηση όλων μας.Σας ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.