ΤΟΠΙΚΑ

«Μια σπουδαία Αρχαιολόγος, μια σημαντική προσωπικότητα ξεκίνησε το ταξίδι για την αιωνιότητα»

«Μια σπουδαία Αρχαιολόγος, μια σημαντική προσωπικότητα ξεκίνησε το ταξίδι για την αιωνιότητα»
Ο δήμαρχος Χρήστος Βερώνης αναφέρθηκε στο θάνατο της σπουδαίας αρχαιολόγου Φωτεινής Ζαφειροπούλου

Στο θάνατο της σπουδαίας αρχαιολόγου Φ.Ζαφειροπούλου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Χρήστος Βερώνης με θερμά λόγια.

“Μια σπουδαία Αρχαιολόγος, μια σημαντική προσωπικότητα, η Επίτιμος Εφορος Αρχαιοτήτων Φωτεινή Ζαφειροπούλου ξεκίνησε το ταξίδι της προς την αιωνιότητα”.
Η προσφορά της στην Αρχαιολογική Επιστήμη υπήρξε ανεκτίμητη.
Διαθέτοντας βαθιές και στέρεες γνώσεις, αστείρευτο δυναμισμό και πραγματική αγάπη για τη δουλειά της, εργάστηκε ακατάπαυστα επί πολλά έτη για την ανάδειξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυκλάδων. Κρατώντας στα χέρια της, άλλοτε τη σκαπάνη της αρχαιολογικής έρευνας και άλλοτε την πένα του συγγραφέα, άφησε πίσω της πολύτιμο και ανεξίτηλο έργο .
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, μαζί με το σύζυγό της ,τον κορυφαίο αρχαιολόγο Νίκο Ζαφειρόπουλο, αγωνίστηκαν και πέτυχαν την πλήρη αναδιοργάνωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κυκλάδων.
Καθοριστική υπήρξε η συμβολή της στην προστασία των παραδοσιακών οικισμών των Κυκλάδων, στη συντήρηση και αναστήλωση σημαντικών μνημείων,στην ίδρυση νέων μουσείων, και κυρίως στις επανεκθέσεις των ιστορικών μουσείων της Μυκόνου και της Δήλου.
Εχοντας την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ μαζί της κατά το παρελθόν, από τη θέση του δημάρχου την αποχαιρετώ με συγκίνηση και την ευχαριστώ για την ανεκτίμητη προσφορά της στο πολιτισμό μας και ειδικότερα στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μυκόνου και της Δήλου.»

Χρήστος Βερώνης

Δήμαρχος Μυκόνου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.