ΤΟΠΙΚΑ

Μια πρωτοβουλία με τεράστια σημασία.

Μια πρωτοβουλία με τεράστια σημασία.
Η φιλοζωική διοργάνωσε παζάρι με την συμπαράσταση όλων στο νησί και της δημοτικής αρχής

Με σημαντικές πρωτοβουλίες και μια προσπάθεια που αξίζει πράγματι ο Δήμος Μυκόνου συνέδραμε στο bazaar που διοργανώθηκε στο νησί και φέτος από την Φολοζωική Μυκόνου.

Παράλληλα η προσπάθειες της δημοτικής αρχής συνεχίζονται

Υπογράφηκε η σύμβαση, κατόπιν διαγωνισμού, μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και της Κτηνιατρικής Εταιρίας «Σταματία Τσοκανά – Αθηνά Τσοκανά Ο.Ε.», που θα παρέχει ιατρική φροντίδα υψηλού επιπέδου στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, για το έτος 2018.

 

Η πρόεδρος της φιλοζωικής Μυκόνου Sharon graham και ο δημοτικός σύμβουλος κ αντιπρόεδρος δημοτικού λιμενικού ταμείου Δαμιανός Παπουτσάς.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το φετινό κονδύλι των 74.400 ευρώ που διαθέτει ο Δήμος Μυκόνου είναι από τα υψηλότερα που διαθέτει Δήμος σε πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό να καλυφθεί ιατροφαρμακευτικά το σύνολο των αδέσποτων ζώων της Μυκόνου.

 

Μερικές από τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που προβλέπονται στην εν λόγω σύμβαση είναι:

– Στειρώσεις σε σκύλους και γάτες

– Αποπαρασίτωση

– Ηλεκτρονική ταυτοποίηση, σήμανση και δημιουργία διαβατηρίου

– Εμβολιασμός

– Διαγνωστικές Εξετάσεις & ενέσιμη θεραπεία

– Βραχυχρόνια νοσηλεία

– Χειρουργικές επεμβάσεις

Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς γίνεται με την συμβολή του Δήμου, των φιλοζωικών σωματείων και ιδίων των πολιτών. Εν συνεχεία οδηγούνται τμηματικά στο ιδιωτικό  κτηνιατρείο του αναδόχου, το οποίο θα πρέπει να διαθέτει την  κατάλληλη υποδομή ώστε  να μπορεί  να φιλοξενήσει  προσωρινά και για εύλογο χρονικό διάστημα τα προς περίθαλψη ζώα, μέχρι την αποθεραπεία τους. Yποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στείρωση, σήμανση και καταγραφή στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση.

 

 

Η ανάρτηση του δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά  που στηρίζει την προσπάθεια της φιλοζωικής.

«Με μεγάλη επιτυχία και φέτος το Mýkonos animal welfare Christmas bazaar ! Μπράβο στη Φιλοζωική Μυκόνου για την πρωτοβουλία και σε όλους όσους συνέδραμαν . Στηρίζουμε την προσπάθεια ! Συνεχίζουμε…»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.