ΤΟΠΙΚΑ

Μια μοναδική τουριστική χρονιά για τις Κυκλάδες

Μια μοναδική τουριστική χρονιά για τις Κυκλάδες

Η αεροπορική κίνηση στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τον Αύγουστο – Η τουριστική χρονιά στο απόγειό της

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την κίνηση του Αυγούστου σε διάφορα περιφερειακά αεροδρόμια δίνουν ένα ακόμα στίγμα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς και μάλιστα στο απόγειό της.

Σύμφωνα με αυτά, στα Δωδεκάνησα παρατηρείται ότι η Ρόδος απέχει μακράν των υπολοίπων προορισμών με 40.723 επιβάτες εσωτερικού, 338.042 από τακτικές πτήσεις εξωτερικού και 170.291 επιβάτες από έκτακτες πτήσεις εξωτερικού.

Στον αντίποδα, η Κώς κατέγραψε 16.160 από το εσωτερικό και 256.286 από εξωτερικό ενώ η Κάρπαθος, παρότι απέχει από τους δύο πρώτους, παρουσιάζει μια ικανοποιητική εικόνα με συνολικά 28.451επιβάτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν η Αστυπάλαια ( 2.359) , η Λέρος (1.587) η Κάλυμνος (1.008), το Καστελόριζο (727) και η Κάσος (210), όλα από πτήσεις εσωτερικού.

Σε ότι αφορά τις Κυκλάδες οι αεροπορικές αφίξεις του Αυγούστου παρουσίασαν την ακόλουθη εικόνα : Η Σαντορίνη είχε συνολικά από Ελλάδα και εξωτερικό 251.674 αφίξεις επιβατών και επί πλέον 148 με ιδιωτικά αεροσκάφη και η Μύκονος 188.589 αφίξεις επιβατών και επί πλέον 721 από ιδιωτικές πτήσεις. Την τρίτη θέση κρατάει σταθερά η Πάρος με συνολικές αφίξεις 27.200 από Ελλάδα και εξωτερικό ενώ ακολουθεί η Νάξος με 10.864 με αφίξεις εσωτερικού και καμία από εξωτερικό. Στη συνέχεια της λίστας εντοπίζουμε τη Μήλο με 8.739 επιβάτες εσωτερικού και τη Σύρο με 925 επιβάτες, επίσης από εσωτερικό.

Η εικόνα του Αυγούστου που αποτελεί το μήνα με τη μεγαλύτερη, συνήθως, τουριστική κίνηση, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε ότι αφορά τα Δωδεκάνησα τα “σκήπτρα’ της πρώτης τριάδας κρατούν η Ρόδος, η Κώς και αρκετά πιο κάτω η Κάρπαθος, ενώ σε πολύ χαμηλά (έως αμελητέα) επίπεδα βρίσκονται η Αστυπάλαια, παρά τη σημαντική συμβολή της κυβέρνησης μέσω του ΕΟΤ στην προβολή της και ακόμα χαμηλότερα τα υπόλοιπα νησιά.

Η αντίστοιχη κατάταξη στις Κυκλάδες φέρνει πρώτη τη Σαντορίνη με δεύτερη τη Μύκονο και τρίτη την Πάρο που, όπως και στην ακτοπλοϊκή κίνηση, δείχνει να “ξεφεύγει” από την όμορη Νάξο που περίπου βρίσκεται, όπως και στα ακτοπλοϊκά, στο επίπεδο της Μήλου, με την τελευταία να μπαίνει πλέον δυναμικά στις ταξιδιωτικές καταγραφές των τελευταίων ετών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.