ΤΟΠΙΚΑ

“Μεταλλεία Μυκόνου – Μια ιστορία στο Φως”

“Μεταλλεία Μυκόνου – Μια ιστορία στο Φως”
Ο Δήμος Μυκόνου οργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Μεταλλεία Μυκόνου – Μια ιστορία στο Φως”, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό κέντρο

Ο Δήμος Μυκόνου οργάνωσε  εκδήλωση με θέμα “Μεταλλεία Μυκόνου – Μια ιστορία στο Φως”, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό κέντρο Μυκόνου το  βράδυ του Σαββάτου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν  τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου “Καταγραφή και ανάδειξη της μεταλλευτικής ιστορίας της Μυκόνου”, από τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος Καθ.  κ. Δ. Καλιαμπάκο, Κοσμήτορα της σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν  η ανάδειξη των ιστορίας των μεταλλείων και των ανθρώπων τους, η προβολή της συμβολής τους στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η αξιοποίηση των μεταλλείων-ορυχείων ως βιομηχανικών μνημείων, καθώς και η γνωριμία της νέας γενιάς με αυτό το σημαντικό κομμάτι της τοπικής ιστορίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.