ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ

Μετακινήσεις στα νησιά: απο 5 Ιουλίου με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης ή αρνητικό τεστ

Μετακινήσεις στα νησιά: απο 5 Ιουλίου με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης ή αρνητικό τεστ

Δεν θα ισχύουν τα self test για τα ταξίδια – Μειώθηκε κατά πέντε χρόνια η μέση ηλικία των κρουσμάτων – Σταθεροποίηση και όχι καθοδική πορεία στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα είπε ο καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου – Συναγερμός για τη διασπορά της παραλλαγής Δέλτα – 100% πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό η συγκεκριμένη μετάλλαξη

Στις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και στα μέτρα προστασίας που καλούνται να εφαρμόσουν οι πολίτες προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, αναφέρθηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

H Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι παρατηρείται αυτή την εβδομάδα σταθεροποίηση της πανδημίας, δηλαδή ανακόπηκε η καθοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων.

Επίσης παρατηρείται σημαντική περαιτέρω μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων κατά 5 χρόνια σε μία εβδομάδα, στα 27 έτη. Η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι ηλικίας 18-24 ετών και στη συνέχεια 25-34 ετών. Οι 25-34 αποτελούν το 60% των νέων κρουσμάτων.

Σε κάποιες περιοχές, κυρίως νησιωτικές, παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων.

Ο δείκτης θετικότητας σταθεροποιείται στο 1,1. Ο αριθμός νοσηλευομένων ασθενών είναι στους 700 στην επικράτεια. Το Rt βρίσκεται στο 0,84.

Οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι μειώνονται σταθερά: Σε 15 μέρες προβλέπεται να είναι οι διασωληνωμένοι στους 100 και οι θάνατοι σε λιγότερους από 10.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε:

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τα στοιχεία που έχουμε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αποφασίσαμε:

Οι μετακινήσις προς τα νησιά για τους ενήλικες θα γίνεται από τις 5 Ιουλίου με πιστοποιητικό εμβολιαμού, ή νόσησης, ή με αρνητικό τεστ CR. Τα παιδιά έως 12 ετών, θα μετακινούνται ελεύθερα. Συστήνουμε επίσης κατά την επιστροφή να διεξάγεται self test για όλους άνω των 12 ετών. Εξαίρεση θα αποτελούν οι μετακινήσεις σε Εύβοια, Σαλαμίνα και Ζάκυνθο.

Όσον αφορά στις χερσαίες μετακινήσεις, η κατάσταση θε επανεκτιμηθεί με βάση τα στοιχεία που θα έχουμε το επόμενο διάστημα».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά της Μυκόνου από το «κίτρινο» επίπεδο, στο «πορτοκαλί», λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου.

Στον αντίποδα, οι ενότητες Λάρισας, Ευβοίας, Δυτικής Αττικής, κατεβαίνουν κατηγορία και από το «πορτοκαλί» πηγαίνουν στο «κίτρινο».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.