ΤΟΠΙΚΑ

Μετά το αεροδρόμιο παραχωρείται σε ιδιωτική εταιρία και το νέο λιμάνι της Μυκόνου

Μετά το αεροδρόμιο παραχωρείται σε ιδιωτική εταιρία και το νέο λιμάνι της Μυκόνου

Το δρόμο που ήδη έχει χαράξει το αεροδρόμιο Μυκόνου, το οποίο έχει παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση στην Fraport, θα ακολουθήσει και το επιβατικό λιμάνι του νησιού.

Το σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων στη θέση Τούρλος έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για τρεις διακριτές δραστηριότητες (επιβατική ναυτιλία, κρουαζιέρα και μαρίνα) με το ΤΑΙΠΕΔ να προετοιμάζει το νέο master πlan για το σύνολο του λιμανιού και αξιολογεί τον βέλτιστο τρόπο παραχώρησης. Εκτιμάται ότι οι διαδικασίες θα τρέξουν εντός του 2023.

Ο νέος λιμένας Μυκόνου χωροθετείται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού στην θέση Τούρλος και σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τον υφιστάμενο παραδοσιακό λιμένα έμπροσθεν της Χώρας με τρεις διακριτές δραστηριότητες, όπως επιβατηγός ναυτιλία, κρουαζιέρα και μαρίνα.

Η υποδομή του εμπορικού λιμένα συνίσταται από επιμήκη τεχνητή νησίδια μήκους περί τα 640m και επιφάνειας περίπου 48 στρεμμάτων, η οποία συνδέεται με την ακτή μέσω γέφυρας πρόσβασης, καθώς και από χερσαίους χώρους στην παράκτια ζώνη συνολικής επιφάνειας περί τα 54 στρέμματα.

Η χωροθέτηση του Λιμένα της Μυκόνου προβλέπει χρήσεις ακτοπλοΐας, κρουαζιέρας και μαρίνας. Αν και είναι γνωστό πως προτεραιότητα θα δοθεί στις δραστηριότητες της μαρίνας και της κρουαζιέρας, στην πορεία προέκυψαν ζητήματα με τη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.