ΤΟΠΙΚΑ

Μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, δυσκολεύονται να σχηματίσουν συνδυασμούς επίδοξοι διεκδικητές της δημαρχίας της Μυκόνου

Μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, δυσκολεύονται να σχηματίσουν συνδυασμούς επίδοξοι διεκδικητές της δημαρχίας της Μυκόνου
Η πλέον υποτονική προεκλογική περίοδος αυτή της Μυκόνου καθώς δεν υπάρχει καμία προεκλογική κινητικότητα

Απομένουν σχεδόν 8 μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου για τα δημοτικά τεκταινόμενα και στη Μύκονο η προεκλογική περίοδος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και είναι αμφίβολο αν και πότε θα συμβεί αυτό.

Όλοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους όχι μόνο σε επίπεδο υποψηφίων δημάρχων αλλά πολύ περισσότερο συμβούλων καθώς κανείς ανοιχτά δεν εκφράζεται.

Ο μοναδικός που έχει δηλώσει επίσημα  μέχρι τώρα την υποψηφιότητα για την διεκδίκηση του Δήμου κόντρα στον σημερινό δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά (επίσημα δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος)κάνοντας την μάλιστα γνωστή μέσω ενός βίντεο, είναι ο Νίκος Γκέλος που αποχώρησε πρόσφατα από τον συνδυασμό Μύκονος Πρώτη Ξανά.

Μια υποψηφιότητα όμως που από την ημέρα που ανακοινώθηκε δεν εξελίχθηκε καθόλου μέχρι τώρα, καθώς πέρα από κάποιες διάσπαρτες εμφανίσεις δημόσιες, ο Γκέλος δεν έχει παρουσιάσει συνεργάτες του, καθώς και δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία επίσημη δημόσια τοποθέτηση τόσο για τα θέματα του νησιού όσο και για την προγραμματική του στόχευση αλλά είναι πολύ υποτονικός στην λεγόμενη αντιπολιτευτική τακτική πριν μάλιστα από μια εκλογική αναμέτρηση.

Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η δυσκολία Γκέλου στην προεκλογική εκστρατεία μέχρι τώρα έγκειται στο γεγονός ότι δυσκολεύεται αρκετά   να σχηματίσει συνδυασμό  και να πείσει ικανά στελέχη να τον πλαισιώσουν, είναι εμφανής μάλιστα αυτή η δυσκολία  καθώς σχεδόν δυο μήνες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κανείς τουλάχιστον δημόσια δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση στήριξης του ή καθόδου μαζί του στον πολιτικό στίβο από τα γνωστά προβεβλημένα πρόσωπα της Μυκόνου.

Αν μάλιστα κάποιοι βιαστούν να πουν οτι είναι νωρίς,η απάντηση βρίσκεται στον πολύτιμο πολιτικό χρόνο που χάνει ο πρώην αντιδήμαρχος, καθώς από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του η οποία καθημερινά δείχνει να ξεφουσκώνει, πέρασαν ήδη σχεδόν δυο μήνες.

Η περίπτωση του Χρήστου Βερώνη είναι ξεχωριστή και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι ο έμπειρος πολιτικός κάνει συχνά πυκνά τις παρεμβάσεις του δημόσια με τοποθετήσεις του, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα ζυγίζει τα δεδομένα και δεν έχει αποφασίσει ποιες θα είναι οι τελικές του πράξεις.

Ορισμένοι μάλιστα παρουσιάζονται βέβαιοι ότι ο Χρήστος Βερώνης βλέποντας το τοπίο να διαμορφώνεται δεν θα κατέλθει τελικά υποψήφιος  με τον συνδυασμό του και θα στηρίξει κάποιον άλλον ίσως και διαφορετική παράταξη  αν φυσικά  μέχρι τις εκλογές φτάσουμε σε έναν ισχυρό αντιπολιτευτικό συνδυασμό.

Βέβαια το πλήγμα της αποχώρησης αρκετών στελεχών από τον συνδυασμό του έχει επηρεάσει την παράταξη Μύκονος Πρώτη Ξανά που έχει χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής της στο νησί.

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη στο πολιτικό σκηνικό της Μυκόνου δεν είναι πολλά.

Οι περισσότεροι ζυγίζουν τα δεδομένα.

Είναι μια συνθήκη που την γνωρίζουν όλοι καθώς αυτοί που μπορούν να φέρουν πολλούς σταυρούς και να καταστήσουν έναν συνδυασμό ισχυρό, πλέον μετριούνται  στα δάκτυλα του ενός χεριού στο νησί.

Οκτώ μήνες πριν τις εκλογές και η κατάσταση είναι υποτονική για την ώρα με μεγάλη δυσκολία τελικά να βρεθεί συνδυασμός ικανός στη Μύκονο  για να κοντράρει τον πανίσχυρο όπως έχει εξελιχθεί η εικόνα  στο πολιτικό σκηνικό  σημερινό δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά και την ομάδα του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.