ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλος ο κίνδυνος για τοπικά Lockdown ξανά μετά την εμφάνιση μεταλλάξεων του ιού

Μεγάλος ο κίνδυνος για τοπικά Lockdown ξανά μετά την εμφάνιση μεταλλάξεων του ιού

Ο κίνδυνος επιστροφής σε τοπικά lockdown είναι ορατός, ειδικά για περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, γι’αυτό και οι ειδικοί τονίζουν σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών και ύψωσης του τείχους ανοσίας σε επίπεδο 75-80%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν η Ρόδος και η Κως , στις οποίες αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, καλώντας τους κατοίκους «να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας». Σήμερα στα δύο νησιά των Δωδεκανήσων εντοπίστηκαν 11 και 7 νέα κρούσματα αντίστοιχα και ένα ακόμη εντοπίστηκε στην Κάλυμνο.

Στην Κρήτη -που από χθες βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων λόγω της αυξημένης παρουσίας κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα – καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 36 νέα κρούσματα (Ηράκλειο 13, Ρέθυμνο 10, Χανιά 10, Λασίθι 3), τέσσερις διαγνώσεις έγιναν στις Σποράδες, από δύο σε Εύβοια, Άνδρο και Λέσβο και από μία σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Μήλο, Χίο και στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Αττικής.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες των τουριστικών περιοχών να φροντίσουν άμεσα για τον εμβολιασμό τους, καθώς η εισροή τουριστών από χώρες του εξωτερικού όπου η ινδική μετάλλαξη είναι ακόμα πιο διαδεδομένη αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.