ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη η αύξηση των αφίξεων στη Μύκονο τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρσι

Μεγάλη η αύξηση των αφίξεων στη Μύκονο τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρσι

Σε ανοδική τροχιά ήταν οι αεροπορικές αφίξεις στη Μύκονο τον Οκτώβριο 2023, έναντι του περυσινού μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΙΝΣΕΤΕ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αυξήσεις καταγράφηκαν τόσο στις διεθνείς πτήσεις όσο και σε εκείνες του εσωτερικού στις οποίες περιλαμβάνονται και ξένοι επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί που συνδυάζουν την Αθήνα ως πρώτο σταθμό και τη Μύκονο ως τελικό.

Ειδικότερα, οι διεθνείς αφίξεις στο Νησί των Ανέμων τον εφετινό Οκτώβριο ήταν 25.117, έναντι 23.967 του ίδιου περυσινού μήνα, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,8%. Αντίστοιχα, οι αφίξεις εσωτερικού ήταν επίσης αυξημένες κατά 10,7%, με 19.652 επιβάτες έναντι 17.758 επιβατών που είχαν φτάσει τον Οκτώβριο 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023 οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού ήταν της τάξης των 249.000, δηλαδή αυξημένες κατά 18.000 επιβάτες και ποσοστό 7,7%.

Το κυκλαδίτικο νησί ξεχώρισε τον Οκτώβριο και με μια ακόμα διάκριση, αυτή τη φορά και σε επίπεδο ποιότητας ξενοδοχειακών υπηρεσιών καταγράφοντας τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης (92%) έναντι όλων των σημαντικών ανταγωνιστικών προορισμών. Χαρακτηριστικά: Σαντορίνη (89%), Σαιν Τροπέ (87%), Σαρδηνία και Ίμπιζα (85% αντίστοιχα).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.