ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά το συνέδριο 2nd MARE FORUM.

Μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά το συνέδριο 2nd MARE FORUM.
Έναρξη εργασιών από τον Δήμαρχο Μυκόνου στο συνέδριο 2nd MARE FORUM

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν “Εξερευνώντας το μέλλον από το 2030 και μετά της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας και της θέσης της στον κόσμο” προσελκύοντας ένα διεθνές και τοπικό ακροατήριο υψηλού προφίλ, όπως εφοπλιστές, ναυλωτές, εμπόρους, προμηθευτές κεφαλαίων με στόχο την ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων ως προς τις ευκαιρίες του δικτύου και το μέλλον των ναυτιλιακών βιομηχανιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Π. Κουκάς, ο οποίος άνοιξε με την ομιλία του τις εργασίες του συνεδρίου καλωσορίζοντας παράλληλα τους συμμετέχοντες στο νησί της Μυκόνου και επισημαίνοντας πως ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που αποτελεί στόχος της Δημοτικής Αρχής.

Στην ομιλία του τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ναυτιλία για την Ελλάδα και την οικονομία της όπως ακριβώς και ο τομέας του τουρισμού όπου η Μύκονος προσφέρει τα μέγιστα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Επιπλέον, τόνισε πως οι δυο τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας εξελίσσονται συνεχώς και προσαρμόζονται στις παγκόσμιες συνθήκες γεγονός που κατευθύνει στη δημιουργία νέων στόχων προς υλοποίηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Μύκονος ως παγκόσμιος προορισμός προσπαθεί κάθε χρόνο να εξελίσσεται να βάζει νέους στόχους όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες σε όλους του επισκέπτες της.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.