ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη δωρεά ακίνητης περιουσίας προς το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου

Μεγάλη δωρεά ακίνητης περιουσίας προς το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου

Mετά από τις απαιτούμενες πολύπλοκες, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, υπεγράφη το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς εκ διαθήκης Γεωργίου Βαμβακούρη προς το Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Σύμφωνα με την βούληση του θανούντος Γεωργίου Βαμβακούρη, στο περιουσιολόγιο της 2ης ΔΥΠΕ συμπεριλαμβάνονται πλέον, αγροτεμάχια συνολικής έκτασης περίπου 10.000 τ.μ. καθώς  και δύο  κτίσματα συνολικής επιφάνειας 310 τ.μ. στην περιοχή Καμαλαύκα. Πρόκειται για πολύ σημαντικά ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ανήκουν πλέον στην κυριότητα του Κέντρου Υγείας προς μελλοντική αξιοποίηση.

Τεράστια δωρεά του Γ. Βαμβακούρη στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου

«H παραπάνω μεγαλειώδης επιθυμία-δωρεά του Γιώρη, εκτυλίχθηκε μακριά από φιέστες φιλανθρωπίας και περιοριστικούς όρους. Ήρθε για να καταρρίψει  την γενική αντίληψη ότι η κοινωνία μας είναι παθητική και διαθέτει λίγες αντιστάσεις στον συλλογικό πόνο. Για να εδραιώσει ότι η δύναμη της αλληλεγγύης μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρότατο ρεύμα για τη στήριξη της υγείας  στο νησί μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, Ντίνα Σαμψούνη, η οποία υπέγραψε το συμβόλαιο αποδοχής ως πληρεξούσια αντίκλητος της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.

«H μεγάλη αυτή προσθήκη στην κτιριακή υποδομή του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, δημιουργεί μεγάλη παρακαταθήκη και ώθηση στους οραματικούς στόχους για την δημόσια υγεία του νησιού. Για την χρήση των ακινήτων, βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία, σχεδιασμό και επεξεργασία με την 2η ΔΥΠΕ», τονίζει στην ανακοίνωσή της η κ. Σαμψούνη η οποία καταλήγοντας αναφέρει:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τον αδερφό και ανιψιό του αποθανόντος κ. Ζαννή και Μιχάλη Βαμβακούρη, την συμβολαιογράφο κ. Κ. Χαρίτου, την προισταμένη της ΔΟΥ κ. Χ.Κουκουβιτάκη και τον Δ/τη της 2ης ΔΥΠΕ κ.Χ. Ροιλό καθώς και την οικονομική δ/νση της υπηρεσίας.

Τέλος, η  πράξη του Γιώρη, προβάλλει το πρόσωπο της Mυκόνου που όλοι χρειαζόμαστε να υφίσταται ως εικόνα και παράδειγμα στη συνείδηση και στη ματιά μας, προκειμένου να  εμπεδώσουμε την ήττα της καθημερινής ματαιοδοξίας μας. Να βγούμε από τα σκοτάδια και να αφήσουμε το φως των σπουδαίων αξιών της αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να εδραιωθούν στις ψυχές μας.

Ο Γιώρης, δεν θα σβήσει ποτέ, γιατί θα είναι πάντα μέσα σε όλους μας, ένα κερί αναμμένο».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.