ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλες οι αντιδράσεις για το μέτοικος του Βερώνη στην Σαμψούνη

Μεγάλες οι αντιδράσεις για το μέτοικος του Βερώνη στην Σαμψούνη

Αρκετοί είναι αυτοί που αντέδρασαν μετά την χυδαία επίθεση του Χρήστου Βερώνη στην Ντίνα Σαμψούνη και τον χαρακτηρισμό του μέτοικος.

Γράφει ο Βαγγέλης Πελέκης χαρακτηριστικά:

«Επειδή σήμερα στο ΔΣ του δήμου Μυκόνου κατηγορήθηκαν σύμβουλοι ως «μέτοικοι», άρα εμμέσως ως μη έχοντες λόγο ισότιμης βαρύτητας με τους ντόπιους συμβούλους, ας μάθουν οι φασίζουσες και άκρως ρατσιστικές αυτές νοοτροπίες τα εξής:

1. Μέτοικοι στην αρχαιότητα χαρακτηρίζονταν πολίτες λόγω καταγωγής και όχι λόγω τόπου γέννησης ή διαμονής. Ποιοι είναι από καταγωγής Μυκονιάτες;

2. Όλος ο πληθυσμός της Μυκόνου (και όχι μόνο) από την αρχαιότητα έως σήμερα είναι μεταναστευτικά ρεύματα.

3. Ο Χιτλερισμός ήταν η τελευταία έκφραση της θεωρίας της καθαρότητας των φυλών με ολέθρια αποτελέσματα για όλη την ανθρωπότητα.

Δεν χρειάζεται βέβαια να μιλήσει κανείς ούτε για οικονομική ούτε για φυλετική καθαρότητα. Το πρόσωπο του ολοκληρωτισμού δεν κρύβεται ούτε στα σκάνδαλα ούτε στο σκοτάδι που προσπαθεί να επιβάλλει. Είναι ολοφάνερο καθημερινά!

Βαγγέλης Πελέκης, μέτοικος Μυκόνου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.