ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νησιά

Μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νησιά

Μια ανάσα πριν την έναρξη της Καλοκαιρινής περιόδου και το υπουργείο Υγείας αναζητά εκ νέου κίνητρα για τα στελεχώσει τα νησιά με υγειονομικό προσωπικό.

Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία μικρών και μεγάλων νησιών, κυρίως στην παραμεθόριο παραμένουν “γυμνά” καθώς οι προκηρύξειςγια θέσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε αυτές τις περιοχές βγαίνουν άγονες, η μια μετά την άλλη.

Εδώ πρέπει να τονισθεί ότι το υπουργείο Υγείας δίνει μπόνους 1.800 ευρώ τον μήναεπιπλέον για τους γιατρούς και 1.200 ευρώ για τους νοσηλευτές, ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν αρκεί.

Μαλιστα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει επανειλημμένα αναφερθεί στις ελλείψεις προσωπικού και σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε τονίσει:«το πρόβλημα των ελλείψεων των γιατρών στα νησιά είναι πραγματικό και υπαρκτό. Από τη τωρινή μαςπροκήρυξη έχουμε 126 θέσεις που βγήκαν άγονες, κυρίως σε νησιά που δεν πήγε κανένας γιατρός για να αναλάβει υπηρεσία. Θα κηρύξουμε σύντομα ξανά τις θέσεις αυτές με περισσότερα κίνητρα».Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε αναζήτηση νέων κινήτρων προκειμένου να προσελκύσει γιατρούς και νοσηλευτές στανησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρουν, οι ίδιες πηγές ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσανατολίζεται στη θέσπιση ειδικών κινήτρων σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και τα ακριτικά νησιά.

Ειδικότερα σχεδιάζεται να δοθούν αυξημένα οικονομικά αλλά και εργασιακά κίνητρα που θα σχετίζονται με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ωστόσο όσο η ζωή στα νησιά παραμένει πανάκριβη. Τα ενοίκια είναι απλησίαστα, όπως και οι τιμές στα σούπερ μάρκετ και τα καύσιμα για τις μετακινήσεις, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες αλλά και τα τουριστικά νησια των Δωδεκανήσων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το υπουργείο Υγείας τα τελευταία χρόνια είναι σε συζητήσεις με Δήμους και περιφέρεια, προκειμένου να βρεθούν καταλύματα για το υγειονομικό προσωπικό που θα στελεχώσει τις μονάδες υγείας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.